Helyi hírek 2015. június 18. 18:00

Megemlékezés Dr. Holló Lajosról

Képgaléria
Megemlékezés Dr. Holló Lajosról
Dr. Holló Lajosról, az újságíróról, a neves politikusról emlékezett meg június 14-én, születésének 97. évfordulóján a helyi MSZP és a Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom. Ebből az alkalomból beszédet mondott Horváth Tamás, a szocialista párt helyi szervezetének elnöke és Eszik Bence, a Societas alelnöke.

Holló hitt a nemzeti függetlenségben és a demokratikus szabadságjogokban. Kossuth eszméinek hű örököse volt, és gyakorlati politikus. Számára nem a nagy jelszavak, hanem a nagy feladatok, vállalások voltak igazán lényegesek. Sorra karolt fel helyi kezdeményezéseket, a város intézményeinek vagy kulturális életének ügyét, a Félegyházi Hírlappal pedig olyan fórumot teremtett, ahol a szociális haladásért és a város erős, megtartó közösségé formálásáért szállt síkra - hangsúlyozta beszédében Horváth.

Nemzeti, demokratikus és szociális: ez volt Holló Lajos szentháromsága. Harmincegy évig szolgálta ezek szellemében szülővárosát, őszinte meggyőződéssel igyekezvén megszolgálni annak tiszteletét, megbecsülését. Emléke minket is arra kötelez, hogy a jelenben is útmutatását követve igyekezzünk végezni munkánkat. - emelte ki Eszik Bence.



 

Kövessen minket a Facebookon is!