Helyi hírek 2015. június 19. 10:20 Forrás: Petőfi Népe

Augusztusban Hírös Hét Fesztivál

Augusztusban Hírös Hét Fesztivál
Idén újra augusztusban tartják meg a Hírös Hetet augusztus 13. és 20. között (csütörtöktől csütörtökig). A nagy múltra visszatekintő, először 1934-ben megrendezett esemény sokat formálódott az idők folyamán, de a célja ma is ugyanaz, azaz hogy Kecskemét megmutathassa értékeit az ideérkező vendégeknek.



A programok nagy része már hagyományosnak mondható, azaz újra lesz nótaest, babakocsis felvonulás, gyermekáldás, pékségverseny, mesterlevél-átadás, rózsa- és virágkiállítás, tüzijáték, süteménysütő-verseny és természetesen kertészeti és élelmiszeripari kiállítás, amelyen a térség őstermelői mutatkozhatnak majd be a települések standjainál. 

A szervezők a zenei fellépőknél a kecskemétiekre koncentráltak: a Budapest Voices és Palya Bea kivételével a többiek mind a hírös városhoz kötődnek, így a Milagro Santana Tribute Band, az AfroDZAQM, a Kecskemét Táncegyüttes és a bemutatkozó fiatal tehetségek is. Újdonság, hogy az ünnepi közgyűlést és ezzel együtt a díjátadást nem a városházán, hanem a nagyszínpadon rendezik meg.



 

Kövessen minket a Facebookon is!