Helyi hírek 2015. június 21. 15:00

Régi csibészek…

Képgaléria
Régi csibészek…
Szeretett osztályfőnökükre, Réczi Jánosra, Tulit Péter, Illésy István, Baranyi István tanár úrra, Somkúti Náci bácsira és valamennyi tanárukra, elhunyt osztálytársaikra és egykori örömteli éveikre emlékeztek a Petőfi Sándor Gimnázium 55 éve végzett diákjai június elején alma materük udvarán. A névadó költő szobrának koszorúzása után természetesen felelevenítették egykori csibész tetteiket is.

Hogy miért szerették egykori tanáraikat, arról így nyilatkoztak: azért, mert értettek a gyerekek nyelvén, volt humorérzékük, tudtak követelni, és élmény számba ment miden óra. Mindezzel együtt nagy fegyelmet tartottak.

Az osztálytalálkozók szervezésével 1975-ben Ladányi Endrét bízták meg, aki az utóbbi évtizedben már nem csak a kerek évfordulóra hívja egybe diáktársait. Évente találkoznak. A közelmúltban például egy egész napos programot szerveztek Bugacra ősborókás látogatással és cigányzenével fűszerezve. 55 évvel ezelőtt 25-en vehették kézbe bizonyítványukat. Idén már csak 18 meghívót küldhettek szét. Éppen ezért tartják fontosnak, hogy ne csak ötévente jöjjenek össze. Fontos, hogy volt iskolatársaikkal rendszeresen gondozzák a kapcsolatukat.

s-r


 

Kövessen minket a Facebookon is!