Kék hírek 2015. június 22. 14:20 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Ismét „villám-akció” Bács-Kiskun megyében

Képgaléria
Ismét „villám-akció” Bács-Kiskun megyében
Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtottak végre a Kecskeméti Rendőrkapitányság, a Tiszakécske és a Lajosmizse Rendőrőrs munkatársai június 20-án 17 órától június 21-én 5 óráig. A „villám akció” célja a szeszesital fogyasztásából származó alkohol és a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt álló járművezetők kiszűrése, az általuk elkövetett szabályszegések és bűncselekmények visszaszorítása volt.

Az egyenruhások az akció során 875 sofőrt szondáztattak Kecskeméten, Tiszakécskén, Kerekegyházán, Hetényegyházán, Jakabszálláson és Lajosmizsén, melynek eredményeképpen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt öt gépkocsivezetővel szemben büntetőeljárást kezdeményeztek, két sofőrt közigazgatási bírsággal sújtottak. A rendőrök további két esetben egyéb közlekedési szabálysértés elkövetése miatt helyszíni bírságot szabtak ki.

Az összehangolt akcióban a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének munkatársai is részt vettek és a fiatalkorúak alkoholfogyasztásának visszaszorítása érdekében Tiszakécskén több vendéglátóhelyen is ellenőrzést tartottak.

A tiszakécskei rendőrök az egyik szórakozóhely ellenőrzése közben június 21-én 2 óra 35 perckor tetten értek két fiatalt, akik egy előzetes szóváltást követően megütöttek egy 27 éves férfit. Az egyenruhások F. Gergely 20 éves és F. Mátyás 18 éves helyi lakosokat elfogták és előállították a rendőrőrsre. Velük szemben garázdaság miatt indult büntetőeljárás.

A fokozott ellenőrzés a jövőben is folytatódik a megye közútjain és vendéglátóhelyein. 

Kövessen minket a Facebookon is!