Helyi hírek 2015. június 22. 15:00 Forrás: Petőfi Sándor Városi Könyvtár

Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázatfigyelő szolgáltatása.

Vers- és meseíró pályázat

Kedves tollforgató gyerekek, szülők és meseszerető érdeklődők! Ragadjunk tollat és írjunk egy mesét, verset, amit majd egyszer büszkén mutathatnak gyerekeink: ez egyszer nekem szólt. Legyen ez egy közös emlék 2015 nyaráról! A meséket és verseket 2015. július 20-ig várjuk két kategóriában (gyerekek és felnőttek) a [email protected] e-mail címre. A zsűri elnöke: Fülöp Mónika, „Röpke” – A Lombpalota megmentése és „Röpke” – Egy lombtündér igaz története című csodás mesék szerzője.

A pályázaton való részvétel feltételei: 1. A beküldött pályamunka nem lehet hosszabb két gépelt oldalnál, 12-es betű mérettel, Times New Roman betűtípussal. A résztvevő a jelentkezésével elfogadja, hogy a Kreatív Baba Ajándék és Kávézó közzé teszi a szerző nevével együtt a pályaművet az interneten és esetleg nyomtatott formában is.

A pályázat háttere megtekinthető a www.kreativbabaajandek.blogspot.com – on. A közös élményen túl egy-egy dedikált Fülöp Mónika könyv és egy-egy csodaszép kézzel hímzett Kreatív Baba takaró talál gazdára a legjobb gyerek és legjobb felnőtt kategóriában. Az öt legsikeresebb mesét és verset felolvassuk a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán tartandó mesedélutánunkon!
 

* * *
 

Pályázat az EU-Kína kapcsolatok 40 éves évfordulójára

A China Unlimited (Kína korlátlanul) projekt szervezői kreatív pályázatot hirdetnek az EU-Kína kapcsolatok 40 éves évfordulójára. A pályázatra Kínával kapcsolatos fotókat, képzőművészeti alkotásokat, videókat és esszéket várnak. Minden pályázó legfeljebb három fotót, három képzőművészeti alkotást, egy videót vagy egy esszét küldhet be. A legjobbnak talált műalkotásokat Brüsszelben (Belgium) állítják ki, a nyertes pályázók pedig meghívást kapnak a 2015. szeptemberi brüsszeli díjátadó ünnepségre.

Beküldési határidő: 2015. július 31.

Bővebb információ: I: http://www.chinaunlimited.eu/

A részletes pályázati kiírásokról érdeklődjön a városi könyvtárban, nyitvatartási időben.
 

Nyári nyitva tartás június 29-augusztus 29-ig:

kedd, péntek: 8-17 óráig

szerda, csütörtök: 12-17 óráig

hétfő és szombat: zárva
 

Június 29-július 19. között a könyvtár részleges nyitva tartással működik. Az internetes részlegben ekkor is igénybe vehető szolgáltatásaink, könyvvisszavétel, újságolvasás, internethasználat.
 

E-mail: [email protected]

Honlap: www.psvk.hu



 

Kövessen minket a Facebookon is!