Sport 2015. június 25. 10:35

Közösségformáló kosárlabdatábor

Képgaléria
Közösségformáló kosárlabdatábor
Kezdők, haladók, kicsik és nagyok számára rendezett nyári kosárlabda tábort a Kiskunfélegyházi Kosárlabdázók Clubja június 22- 26. között a Constantinum Sportcentrumában, valamint a Mezgé tornatermében. A 6-15 éves diákoknak csoportba bontva Szabó Csaba, Kurucz István, Síber Rita és Nádasdi József tartott tréningeket. A gyerekek a kosárlabdázás alapjainak elsajátítása mellett új barátokat is szerezhettek.

A hagyományos nyári táborba minden diák jelentkezhetett, aki meg akart ismerkedni a sportággal, de olyan is akadt, aki már rutinos táborozónak számít.

 

Szűcs Levente, 10 éves

- Nagyon érdekes a tábor, sokat tanultunk. Gyakoroltuk a fektetett dobást, a ziccert, a labdavezetést és ügyességi gyakorlatok is voltak. Már több táborban részt vettem, barátokat szereztem, akik közül többen itt vannak. Mindent gyakoroltunk, amit év közben tanultunk, azt fel tudjuk frissíteni.

 

 

A lányok edzését Síber Rita felügyelte, akinek a keze alatt most is egy lelkes csapat gyűlt össze.

 

- Mit tanultatok eddig?

/Lánycsapat/

- Kosaraztunk, dobást és lépéseket gyakoroltunk és megtanultunk, hogyan kell elvenni az ellenféltől a labdát. Nagyon jól tanít minket a Rita néni, szeretjük az edzéseit. A kosárlabdázást nehéz elsajátítani: akarat, gyakorlás, tanulás és gyorsaság kell hozzá.

 

Szabó Csaba szervező szerint a tábor idén is elérte a célját. A sportág megszerettetése mellett a tábor közösségformáló szerepét emelte ki.

 

 

Szabó Csaba, szervező:

- Az egyesületek edzőivel összefogtunk, hogy létrehozzuk a tábort. Több mint 50 gyermek gyűlt össze 6-tól 15 éves korig. Négy csoportba osztottuk őket, tudásszint és kor szerint. Négy edző délelőtt csak a kosárlabda oktatással foglalkozott.

 

Kik segítették a munkát?

Síeber Rita edzőnő a lányokkal foglalkozott, Kurucz István a kisebb gyerekekkel, én a nagyobbakkal, míg Nádasdi József a legidősebb korosztályt vitte. Délutánonként strand és uszoda volt a program, az uszodában Bertalan Márta edzőnő foglalkozott az ifjakkal. Odafigyeltünk az úszásoktatásra és játékos foglalkozások is voltak.

 

Mindegyik korcsoporttal másképp foglalkoztatok, kezdőkkel és haladókkal egyaránt.

A gyerekek többségét ismerjük, kosárlabda edzésre sokan járnak, de van olyan, aki most csatlakozott hozzánk, velük többet gyakorolunk. Meg kell szerettetni a kosárlabdázást. Náluk még nem a tudás a fontos, hanem a sportág megismerése. Reméljük később az egyesülethez is csatlakoznak.

 

A tábor nemcsak kosárra dobásból áll.

Próbáljuk őket fizikálisan terhelni, igényük van a mozgásra a nyári szünetben.

 

Fiatalok toborzása is cél.

Szerencsére mindig akadnak tehetséges diákok, akiket a tábor végeztével versenyszerűen is kosárlabdázni hívunk.

 

 

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!