Helyi hírek 2015. június 25. 09:00

Erdélyben jártak a szentkirályi diákok

Képgaléria
Erdélyben jártak a szentkirályi diákok
Három napot tölthetett el délnyugat Erdélyben a szentkirályi általános iskola tizennyolc hetedik osztályos tanulója és két kísérő tanára a Határtalanul! - pályázat keretében. Felkeresték több város nevezetességeit, és közös programokban vettek részt kint élő magyar fiatalokkal, akik segítettek megismerni az ott élők mindennapjait, értékeit, hagyományait. A történelmi helyszíneken tanulmányaikhoz kapcsolódó anyagokat dolgoztak fel élményszerűen.

Útjuk során meglátogatták Gyulafehérváron Hunyadi János síremlékét, Aradon megemlékeztek a tizenhárom vértanúról. Kolozsváron a házsongárdi temetőben felkeresték Dsida Jenő és Apáczai Csere János sírját, ahol előadást tartottak a gyerekek, majd Déva váránál eljátszották a ballada történetét. A magyarigeni református könyvtár részére sok értékes, szép könyvet adományoztak, a dévai árvaházba pedig ajándékot vittek a gyerekeknek. 

A pályázat a kirándulás mellett kötelezettséggel is járt: különböző feladatokat kellett teljesíteni, melyekről beszámolót tartottak a nebulók. Az út nem csupán egyszeri látogatás volt különböző történelmi helyekre, hanem annál tartalmasabb és életre szóló erdélyi élmény.

A kirándulásra a Támogatáskezelőtől 540 ezer forintot nyertek, amit útiköltségre és szállásra költhettek el. A pályázatért felelős osztályfőnök Lórné Molnár Tünde volt.


 

Kövessen minket a Facebookon is!