Helyi hírek 2015. június 27. 11:45 Forrás: keol.hu

Közlekedési konferenciát tartottak Kecskeméten

Képgaléria
Közlekedési konferenciát tartottak Kecskeméten
Országos közlekedési konferenciát tartottak a Kecskeméti Főiskolán június 26-án, amelyen a résztvevők többek között Kecskemét és a térség közlekedési infrastruktúrájának fejlesztési terveiről, a hibrid buszok üzemeltetési tapasztalatairól, valamint az intelligens utastájékoztatási rendszerről kaphattak részletes tájékoztatást.

A konferencia Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntőjével kezdődött, amelyben kifejtette, hogy Kecskeméten már elindult nagyszabású közlekedésfejlesztési program, de a város számára az elővárosi közlekedés fejlesztése is elengedhetetlen. Így lehet ugyanis „közelebb hozni" a megyeszékhelyhez a 40 kilométeres sugárban lévő településeket.

Ezt követően dr. Becsey Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára a Dél-alföldi Régió közlekedésfejlesztési lehetőségeiről tartott előadást. A helyettes államtitkár elmondta, hogy szívügye az M8-as autópálya tervezésének elindítása, a Kecskemét Békéscsaba közötti M44-es megépítése.

Az előadás után Kanalas Imre a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. munkatársa a kecskeméti fejlesztési lehetőségekről beszélt. A következő előadó Dr. Lukács Pál, a Kecskeméti Főiskola, GAMF Kar Járműtechnológia Tanszékének vezetője a főiskola Járműipari Tudásközpontjának tevékenységét mutatta be.

A kecskeméti intermodális csomópont tervezését és a közúti közlekedés fejlesztésének tervezését a 3 cégből álló Kecskemét Közlekedésfejlesztési Konzorcium végzi. Közülük Tima Zoltán, a KÖZTI Zrt. és Körösi Gábor, az Unitef'83 Zrt. képviselője prezentálta, hogy a terveik szerint miként fog kinézni és működni, az egy épületben egyesített vasúti- és buszpályaudvar. A konzorcium harmadik tagja, az Utiber Kft. képviseletében Kisszékelyi Gyula az új buszvégállomásokról, buszfordulókról és az ezekhez kapcsolódó menetrend újrahangolásról beszélt.

Szabó Zoltán a DAKK Zrt. csoportvezetője a kecskeméti utazóközönség körében igen népszerű hibrid buszok üzemeltetetési tapasztalatait mutatta be.

A konferencia záróelőadását a T-Systems Magyarország képviseletében Szatay Zoltán tartotta a helyi közlekedésben alkalmazott komplex forgalomirányításról és utastájékoztatásról. A T-Systems az előadáshoz kapcsolódóan egy látványos installációt épített fel a főiskola aulájában, amelyen azt prezentálták, hogyan működik majd a gyakorlatban Kecskeméten a hamarosan elinduló utastájékoztatási rendszer.


Fotó: keol.hu



 

Kövessen minket a Facebookon is!