Sport 2015. június 30. 15:15

Nem sokon múlott a dobogó

Képgaléria
Nem sokon múlott a dobogó
Negyedik helyet szerezte meg az V. Megyeválogatottak Kézilabda Tornáján a Bács- Kiskun csapata, amelyben a Félegyházi Kézilabda SC négy játékosa: Tóth Róbert, Tasnádi Zsolt, Hatvani Tamás és Pető Patrik is pályára lépett. A törökszentmiklósi tornán legyőzte Szolnok és Zala megye válogatottját a Bács- Kiskun csapata, de Budapest és Veszprém megye legjobbjaival szemben alulmaradt. A tornát Tasnádi Zsolt, a Félegyházi Kézilabda SC játékosai értékelte.

Ötödik alkalommal rendezték meg a Megyeválogatottak Kézilabda Tornáját, hogyan sikerült a verseny a félegyházi játékosok számára?

(Tasnádi Zsolt, játékos, Bács-Kiskun megyei válogatott)

Négyen voltunk Félegyházáról. Szerintem nagyon jól sikerült, bár a várt eredményt nem tudtuk hozni, sajnos az utolsó mérkőzésen kikaptunk Veszprém megyétől és emiatt lecsúsztunk a dobogóról. A helyezésünk a pontunk száma szerint úgy álltunk, hogyha az utolsó meccset megnyerjük, akkor első vagyunk. Sajnos vereséget szenvedtünk, így negyedikként zártunk.

 

Kétnapos torna volt. Kikkel játszottatok?

Női és férfi megyei válogatott torna volt egyben. A férfiaknál 5 megye csapata jött el, többen visszamondták. Bács- Kiskun megyén kívül Veszprém, Budapest, Zala és Szolnok megye legjobbjai voltak jelen.

 

Eléggé szoros mérkőzések voltak. Nem sokon múlott a győzelem és a siker. Fontos lehet ilyenkor, hogy mennyire ismeritek egymást. Számotokra volt-e összetartás előtte?

Rendeztünk két edzést, hogy megismerjük egymást, ki mit és hogyan játszik. Szerintem jól lett volna még több tréning, de az idő szűke miatt nem volt rá lehetőség. A torna előtti este tartottunk egy átmozgató edzést Törökszentmiklóson, ami nagyon fontos volt.

 

Tavaly is képviseltétek a megyét. Az erőviszonyok alakulását hogyan láttad?

Az előző évben én személy szerint nem voltam a tornán, most lettem behívva a csapatba. Akik tavaly is voltak, ők azt mondták, hogy Veszprém megye kicsit meggyengült, míg a budapestiek megerősödtek. A többiek hozták formájukat.

 

Összetartó jellege is van a tornának, hogy megismerjétek egymást.

Abszolút így van. Ez a három nap ideális volt, mert jó barátságok kötettek és a kézilabdában ismert személyek is jelen voltak. Itt volt velünk Szloska Krisztián és Skaliczki László, korábbi szövetségi kapitány.

 

Edzőtökről mit lehet tudni?

Amióta létezik megyei válogatott, azóta Haspel András kunszetmiklósi edző garnírozza a gárdát. Mihók Péter volt a segédedzője Soltvadkertről. Ők állították össze a Bács- Kiskun megyei csapat keretét.

 

 

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!