Helyi hírek 2015. június 29. 17:30

8 millió forintra pályázhat a művelődési központ

8 millió forintra pályázhat a művelődési központ
Legfeljebb 800 ezer forint önerő biztosítása mellett júniusi ülésén hozzájárult a képviselő-testület, hogy a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ Ifjúsági és Közösségi Ház közművelődési érdekeltségnövelő támogatásra pályázatot nyújtson be.

Az emberi erőforrások minisztere a belügyminiszterrel és a nemzetgazdasági miniszterrel egyetértésben hirdette meg a pályázatot, amely az önkormányzati fenntartású közművelődési intézményeknek nyújthat központi költségvetési forrást műszaki technikai eszközállományuk, berendezési tárgyaik gyarapítására, épületeik karbantartására, felújítására. A pályázat sajátossága, hogy a rendelkezésre álló saját forrás arányában határozza meg az elnyerhető támogatás mértékét. A támogatás maximális mértéke a vállalt önrész kilencszerese.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ a közösségi színtér technikai, műszaki eszközállományának és a kiállítórész berendezési és technikai tárgyainak fejlesztését, gyarapítását reméli a vissza nem térítendő támogatás segítségével, amely sikeres pályázat esetén maximum bruttó 8 millió forint lehet.



 

Kövessen minket a Facebookon is!