Helyi hírek 2015. július 3. 09:00

Megújulóban a dán kapcsolat

Képgaléria
Megújulóban a dán kapcsolat
Kiskunfélegyháza dániai testvérvárosából, Silkeborgból érkezett küldöttség Magyarországra június 28-án. A csoport tagjai között volt Steen Vindumot, Silkeborg polgármestere és Torben Baek-Sorensen, a Dán-Magyar Egyesület elnöke is. A látogatás fő célja az volt, hogy újjáélesszék a testvérvárosi kapcsolatokat.

A küldöttség tagjai Félegyháza és Tiszaalpár polgármesterével és önkormányzati képviselőivel is találkoztak, hogy megvitassák a további együttműködés lehetőségeit. Megegyeztek abban, hogy figyelemmel kísérik az uniós pályázati lehetőségeket, és a korábbi évek gyakorlatát felelevenítve közös – régiós – projekteket valósítanak meg. Ennek keretében gyerekeknek, civil- és alkotóközösségeknek teremtenek találkozási lehetőséget.

A vendégek Fülöpjakabon ellátogattak Gyöngyösi Sándor gombászatába és Nemes Mátyás biokertészetébe.  Kiskunfélegyházán június 29-én az Albus Unicornis Lovarda vendégei voltak. Végigjárták a piacot is, ahol a lángos annyira ízlett, hogy a receptjét is magukkal vitték. Bepillantást nyertek a Félegyházi Kenyérgyár és a Nasztej Kft. munkájába. A Holló László Képzőművész Kör Petőfi téri kiállítótermében a félegyházi alkotókkal és munkáikkal ismerkedtek, a Padkaporos Táncegyüttes székházában pedig a magyar tánclépéseket gyakorolták.

 

s-r

Kövessen minket a Facebookon is!