Helyi hírek 2015. július 2. 16:45

Nyújts kezet!

Képgaléria
Nyújts kezet!
Új karitatív egyesület kezdte meg munkáját Kiskunfélegyházán. A Nyújts Kezet Karitatív Egyesület az idős emberek és a hátrányos helyzetű emberek mindennapi életének segítésére alakult – mondta el lapunknak Kovácsné Kiss Andrea elnök, és Tóth Gáborné koordinátor.

 

Az egyesület önkéntesek jelentkezését várja, akik szívesen bekapcsolódnak az egyedülállók, idős, elesett emberek felkutatásába, és a velük való kapcsolattartásba. Jó kapcsolatot ápolnak az önkormányzattal, a mozgáskorlátozottak egyesületével, az idősek klubjaival és a Baptista Szeretetházzal. Tőlük is jelzéseket kapnak arról, hogy hol van a legnagyobb szükség a segítségre. Az egyesület - önkéntesei közreműködésével - a mindennapi felügyeletet tudja felvállalni. Emellett segítenek a rászorulóknak a napi ügyintézésben is.

Az ellátottaktól nem kérnek pénzt a szolgáltatásért. Az egyesület működését 500-5000 forintos támogatói jegyek kibocsátásával akarják megoldani, amelyeket bárki megvásárolhat, aki támogatni szeretné a karitatív tevékenységet. Emellett a ruhaneműtől az élelmiszerig bármilyen adományt elfogadnak, amivel segíteni tudnak – tette hozzá az egyesület elnöke.

A Nyújts Kezet Karitatív Egyesület honlapja is hamarosan elkészül és elérhetőek lesznek a közösségi portálon is.

 

s-r 



 

Kövessen minket a Facebookon is!