Sport 2015. július 1. 15:30

Nyáron is edzésben maradnak

Képgaléria
Nyáron is edzésben maradnak
A folyamatos edzésben hisznek a Kiskunfélegyházi HTK Ökölvívó Szakosztályánál, ahol nem terveztek nyári leállást. A tréningeket a szünetben szabadtéri futóedzésekkel színesítik; a teremben kesztyűzéssel, ugrókötelezéssel válik teljessé a program. A lányok közül Endre Krisztina és Mátrai Klaudia a magyar válogatott edzőtáborában vesz részt, így ők kettőzött erővel készülnek. A tervek szerint Endre Krisztina indul a női junior ökölvívó Európa-bajnokságon, amit augusztusban a Balaton mellett rendeznek meg.

Mihály János, a Kiskunfélegyházi HTK Ökölvívó Szakosztályának vezetője mozgalmas programot tervezett az idei nyárra. A hétközbeni edzéseket követően az ifjak július 17-19. között Debrecenben edzőtáboroznak román, szerb bokszolókkal, emellett a legszorgalmasabbak pofon partikon vesznek részt.  

- Nincs leállás, tavasszal is számos pofon partin vettünk részt, igyekeztünk minden hónapban eljutni valahová Fontos, hogy minél több mérkőzésen lépjenek ringbe a fiatalok, mert abból tanulnak. A lányok: Endre Krisztina és Mátrai Klaudia június 27-én válogatón vettek részt. Mindketten 54 kilogrammban szerepelnek, így egymással küzdöttek meg. A válogatót végül Endre Krisztina nyerte, ezért papírforma szerint ő indulhat a női junior EB-n. De előbb még mindketten bevonulnak a magyar válogatott edzőtáborába, ahol véglegesítik az indulást- mondta el Mihály János, a KHTK Ökölvívó Szakosztályának vezetője. 

- Pörgősen edzenek a lányok...

- Megértették azt, hogy az eredményhez edzeni kell. Endre Krisztinát motiválni kellett az utóbbi időben, de összekapta magát. Volt egy holtpontja, de túllépett rajta.

- Nyári szünet?

- Az ökölvívás a szegények sportja, nyaralásra a szülőknek nem nagyon futja. Ha leállnánk a tréningekkel, akkor fennállna a veszélye annak, hogy egyik-másik fiatalt félreviszik a barátok. Nehezebben zökkennének vissza az edzésekbe és a magyar bajnokság előtti lemaradást nehezen hoznánk be. A nyári edzéseken egyébként a szabadtéri futásokat helyezzük előtérbe, míg télen főleg a teremben tartunk medicinlabdás edzéseket. 

Nehezebben zökkennének vissza az edzésekbe és a magyar bajnokság előtti lemaradást nem biztos, hogy behoznák. A nyári edzéseken egyébként a szabadtéri futásokat helyezzük előtérbe, míg télen főleg a teremben tartunk tréningeket, medicinlabdás gyakorlatokat.

- Milyen szempontok szerint választjátok ki a magyar bajnokságra a bokszolókat?

- Aki rendszeresen jár edzésre és pofon partikra, azt részesítjük előnyben. Hiába a tehetség ugyanis, ha nincs mellette szorgalom, rendszeres tréning. 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!