Sport 2015. július 2. 10:30

Könnyedén tanulnak teniszezni a fiatalok

Képgaléria
Könnyedén tanulnak teniszezni a fiatalok
Rekedt Zoltán vezetésével idén nyáron is sportnapközit rendeztek a városi strand melletti teniszpályákon. A teniszoktatás kezdő, közép és haladó szinten történik. A legkisebbek szivacslabda, miniütő segítségével ismerkednek a sportág alapjaival, a nagyobbak az ütéstípusokat sajátítják el. A haladók magasabb szintű labdameneteket játszanak, a legjobbak akár versenyezhetnek is a Jövő Bajnokai Diáksport színeiben.

Június végétől heti turnusokban történik a teniszoktatás a strand melletti teniszpályákon. A fiatalokkal korosztályokra bontva egyszerre több edző foglalkozik. Az első pályán a legkisebbek, a középsőn a középhaladók, míg a hármas pályán a haladók ragadnak ütőt. 

- A Magyar Tenisz Szövetség programja szerint történik a táborban az oktatás. Ez azt jelenti, hogy a gyerekek kis ütővel, könnyített labdával tanulják meg a tenisz alapjait - mondta el Rekedt Zoltán szervező, akitől azt is megtudtuk, hogy a legifjabb táborlakó négy és fél, a legidősebb pedig 15 éves.

A délelőttök főleg teniszezéssel telnek, délutánonként pedig úszni viszik a gyerekeket, akikkel a főszervező mellett diákok, egyetemisták és testnevelők foglalkoznak.

A 11 éves Gáspár Balázs már több éve teniszezik és most a táborban fejleszti tovább tudását. Lelkesen mesélte: már a haladók között játszik.

- Kezdetben nehéz volt ez a sport, de már egyre jobban megy. A táborban minden nap gyakoroljuk az alapokat: a tenyerest, a fonákot és a röptét, azután pedig mérkőzéseket játszunk, és eldöntjük, hogy ki a nap legjobbja - számolt be tábori élményeiről Balázs.

 

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!