Helyi hírek 2015. július 3. 13:30

Táncra perdültek a fiatalok

Képgaléria
Táncra perdültek a fiatalok
Az elmúlt évekhez hasonlóan kéthetes tábort szervezett a Silver Step Tánc Stúdió a Vállalkozók Ipartestületében kialakított stúdiójukban. Kovács Sándor és tanítványai a foglalkozások során az 5-11 éves gyermekekkel ismertették meg Hip-Hop elemekre épülő modern színpadi show táncot. A fiataloknak zenés koreográfiát tanítottak, amit a tábor végén a szülőknek is bemutattak.

Kovács Sándor táncoktató filozófiája egyszerű alapokra épül:

Táncolni mindenki tud, csak kellő időt kell ráfordítani” - Valakire többet, valakire kevesebbet- tette hozzá mondandója végén.
 

A táborban az első héten a 9-11 évesek vettek részt, a záró turnusban pedig az 5-9 év közöttiek.
 

- Júniusban tartottuk évzárónkat a Művelődési Központban, ahol az összes csapatunk bemutatta tánctudását. Ezt követően határoztuk el, hogy megszervezzük a tábort óvodás kortól. A nagyobb tanítványaim segítettek a megvalósításban, nemcsak táncoktatást, hanem szabad foglalkozást is tartottunk.
 

Napközis jellegűre szerveztük, a gyerekeket 7 órától be lehetett hozni, 8 órától kezdődtek el a foglalkozások, amik 16-17 óráig folytak. Délelőtt intenzívebb, délután szabadabb programot szerveztünk, úgy gondlom mindenkit meg tudunk tanítani táncolni, csak akarás, kitartás kell hozzá.
 

Az egykorúak csoportokat alkottak, kihozták egymásból a legjobbat. Napi 8 órában összecsiszolódtak és mindenki hozzá tudta tenni saját, meglévő tudását.
 

A koreográfia megtanítását meggyorsítottam azzal, hogy az ügyesebbeket kiemeltem, ők a tükör előtt mutatták a lépéseket, majd a nagyobbak is előadták.
 

 

G. Z.



 

Kövessen minket a Facebookon is!