Sport 2015. július 4. 18:05

Szezonlevezető szakmai kosártábor

Képgaléria
Szezonlevezető szakmai kosártábor
Simon Zoltán és Rádi Dezső edzők június 29-e és július 3-a között szakmai kosárlabdatábort tartottak a tanítványaik részére a Constantinum Sportcentrumában. A 9-től 16 óráig megrendezett foglalkozásokon a 2000-2007 között született gyermekek, összesen 45-en vettek részt. A fiatalok korcsoportokba bontva készség és ügyességfejlesztő gyakorlatokat végeztek. A bajnoki idényt követően inkább a technikai elemek csiszolása, a dobásgyakorlás került előtérbe, mintsem az állóképesség fejlesztése.

Rádi Dezső és Simon Zoltán minden évben megrendezi szakmai kosártáborukat, amit ezúttal nem a bajnoki idény ellőttre augusztusra időzítettek, hanem a szezon után szervezték meg. Rádi Dezső edző elmondta, azokat a gyerekeket hívták meg, akikkel az elmúlt 10 hónapban együtt dolgoztak.

 

Sok fiatal van a táborban. Mit lehet róluk tudni?

2000-2007 közötti korosztállyal foglalkozunk, mindegyik korcsoportból egységesen 10-12 fő jött el, akik a korosztályuknak megfelelő feladatokat kaptak.

 

Milyen edzésterv készült?

Pontosan összeállított programmal vártuk a gyerekeket. A reggeli közös bemelegítés után négy részre osztott akadálypályákat hoztunk létre, amelyeken egységes tréningeket tartottunk. Ezt követően 12 óráig dobókészség fejlesztő gyakorlatokat végeztettünk. Délután korosztályokra szabott feladatokat iktattunk be, minden fiatal a saját bajnoki szabályrendszeréhez kötött gyakorlatokat kapott.

 

Korcsoportonként mit érdemes fejleszteni?

A legkisebbeknél az U11-es korúaknál a labdavezetés, ziccer dobások kerültek előtérbe, mert náluk a szoros emberfogáson kívül mást nem nagyon engednek a szabályok. A nagyobbaknál az elzárások, blokkok, különböző dobásfajták gyakorlása valósult meg.

 

Mennyire fáradtak a gyerekek? Eléggé mozgalmas év van mögöttük.

A szezon végén levezető táborokat érdemes tartani. Nem erő és állóképesség fejlesztésről szólt, inkább taktikai jellegű. Aki a feladatokat becsülettel elvégezte az ettől függetlenül elfáradt a nap végére. Próbáltuk színesíteni a tábort, dobóversenyt és úszásoktatást is beiktattunk, zárásként pedig egymás elleni játékkal versenyeztettük meg őket.

 

 

G. Z. 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!