Helyi hírek 2015. július 4. 15:00

Akaraterő és a gondos beosztás a hosszú élet titka

Képgaléria
Akaraterő és a gondos beosztás a hosszú élet titka
Csak irigyelni tudtuk Ilonka nénit, amikor 90. születésnapján vidáman, életerővel teli gondolatokkal fogadta otthonában a köszöntést. Nagy Mihálynét Balla László alpolgármester köszöntötte oklevéllel és virággal. A szépkorú hölgy csak annyit mondott a kérdésre, hogy mi a titka a hosszú életnek, hogy minden helyzetben szükség van a kitartásra, akaraterőre és arra, hogy gondosan tudjuk beosztani azokat az értékeinket, amik vannak.

Nagy Mihályné, Ilonka néni  1925. július 3-án hétgyermekes család legidősebb gyermekeként született Kiskunfélegyházán.  A Bankfalui Általános Iskolába járt. Nyolc osztályt végzett. Már csak egy testvére él.  A szülei a mezőgazdaságban dolgoztak, földművesek voltak.  

1950-ben kötött házasságot a férjével, aki 1994-ben halt meg. A férje brigádvezető volt a Lenin Tsz-ben. Ilonka néni háztartásbeli volt és Tsz-tag. Majd 7 évig libatöméssel is foglalkozott. Ezt követően az ÁFÉSZ konyhán dolgozott, innen ment el nyugdíjba 1980-ban. Öt unkája és kilenc dédunokája van.

Már 43 éve a Mártírok útja 7/a szám alatt lakik, sajnos már egyedül. Az egyik lánya a gondviselője, aki naponta segít neki. Az utcára már nem mer egyedül kimenni, járókerettel jár. Szemeit operálták, kicsit nehezen lát, de szereti olvasni az imakönyvet. A telefont is jól kezeli, sőt használja is, hogy barátaival, családtagjaival beszélgessen. A házbeli barátnőket is szívesen fogadja naponta egy kis pletykálkodásra. Egészségügyi gondjai ellenére boldog életet él szerető és gondoskodó családja körében.

s-r

 

Kövessen minket a Facebookon is!