Program 2014. március 19. 06:46

Közlekedik a család

Közlekedik a család
Közlekedésbiztonsági nyílt napot és „Közlekedik a Család” elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedősorozat megyei elődöntőjét rendezik meg Kecskeméten.

A Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében 2014. május 31-én 09.00-17.00 óra közötti időben Kecskeméten az OBI Áruház (Kecskemét, Izsáki út 12/b) parkolójában közlekedésbiztonsági nyílt napot rendeznek, melynek keretében megtartják az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által meghirdetett „Közlekedik a Család” közlekedésbiztonsági vetélkedősorozat megyei elődöntőjét is a Bács-Kiskun megyei lakóhellyel rendelkező családok részére.

A vetélkedő célja, hogy a közlekedők széles rétegeinek – gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas – figyelmét egyidejűleg ráirányítsuk a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Célunk továbbá a szülői példamutató magatartás fontosságára és a család, a közösség nevelő erejére való figyelemfelhívás. A Bács-Kiskun megyei selejtezőre nevezhet minden olyan Bács-Kiskun megyei lakóhellyel rendelkező család, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6-17 év közötti gyermek(ke)et nevelnek. Továbbjutás esetén a csapat összetételén nem szabad változtatni.

Kecskeméten az OBI Áruház parkolójában 2014. május 31-én megtartandó megyei selejtezőre nevezni a verseny 2014. április 15-től induló honlapján, a www.kozlekedikacsalad.hu oldalon lehet. A nevezés díjtalan. A Bács-Kiskun megyei versenyzők részére a regisztrációs lap letölthető a következő helyről: http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/baleset-megelozes/kampanyok

 

Nevezni telefonon is lehet a 06 76 513-336 –os telefonszámon a résztvevők nevének, születési adatainak, lakcímének, valamint a felnőtt résztvevők telefonszámának, e-mail címének, továbbá egyikük gépjárművezetői engedély számának megadásával.

A megyei selejtezőre jelentkező családokat különböző közlekedési témájú, hol játékos, hol komoly szellemi és vezetéstechnikai ismeretet igénylő versenyfeladatokkal várjuk. A család közösen KRESZ elméleti tesztlapot tölt, a gyermekek kerékpáros ügyességi akadálypályán, motoros szimulátoron versenyeznek majd, a gépjárművezető szülő autós ügyességi akadálypályán teljesíti feladatát, valamint vizsgabiztos jelenlétében forgalomban is vezet. Míg a gyermekek a közösségi közlekedés fontos szabályaival ismerkedhetnek meg a Kunság Volán Zrt. autóbuszos programján, addig a felnőttek elektronikus kvízjátékban vesznek részt, továbbá sor kerül alkoholos befolyásoltságot szimuláló szemüvegben elvégzendő feladatra, valamint közlekedési kirakó játékra is.

A megyei elődöntőn legeredményesebben szereplő család lehetőséget kap a 2014. szeptember 13-án a zsámbéki Driving Camp Hungary közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai központban megrendezésre kerülő országos versenyen való részvételre, Bács-Kiskun megye képviseletére, továbbá az 1-2-3. helyezett család a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által felajánlott tárgyjutalomban részesül. Az országos verseny díjait az Autós Nagykoalíció biztosítja, fődíj egy Skoda Rapid Spaceback személygépkocsi, és több más értékes nyeremény.

Az országos döntőre közvetlenül is lehetőség van jelentkezni interneten. Az ilyen módon jelentkezők közül az ORFK-OBB sorsolás útján egy család részére biztosít lehetőséget az országos döntőbe jutáshoz. Ehhez a regisztráció eredményes teljesítéséhez meghatározott tesztlap kitöltésén kívül, tíz játékos feladat teljesítésével van lehetőség a pontgyűjtésre. Minden egyes játékot eredményesen teljesítő család 6 pontot kap. Az a család jut az országos döntőbe, aki a verseny ideje alatt a legtöbb pontot gyűjti. Pontegyenlőség esetén a továbbjutó család neve közjegyző jelenlétében kerül kisorsolásra. Játékfordulónként a feladatokat eredményesen teljesítők között 10.000 Ft értékű üzemanyag utalvány és a Nemzeti Vágta 20-22-i országos döntőjére egy VIP családi belépő kerül kisorsolásra.

Azoknak a családoknak, akik az egyes játékfordulók lezárulását követően regisztrálnak a honlapon, lehetőségük van a feladatok utólagos megoldására. Eredményes megoldás esetén összpontszámuk növekedik.

Várunk minden versenyezni, a biztonságosabb közlekedésért tenni akaró családot!

Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság

Kövessen minket a Facebookon is!