Helyi hírek 2015. július 6. 18:00

Ismét bővült a mezgé képzési lehetősége

Képgaléria
Ismét bővült a mezgé képzési lehetősége
Egy sikeres pályázatnak köszönhetően új baromfiólat építettek a Mezőgazdasági Szakképző Iskola tangazdaságában. Az uniós elvárásoknak is megfelelő 117 négyzetméteres létesítménnyel bővül az intézmény oktatási kínálata – mondta Rózsa Pál igazgató a július 3-ai ünnepélyes átadón. Az ól extenzív tartási körülményeket biztosít az őshonos magyar tyúkfajták tenyésztésére. A négy elkülönülő egységben 25 különböző fajtájú szárnyast, köztük kendermagos és kopasznyakú tyúkot tartanak majd.

Korábban bármerre is jártuk a vidéket, mindenütt volt baromfi ól. Manapság azt tapasztalhatjuk, hogy már faluhelyen sem megszokott, hogy jószágot tartsanak otthon az emberek. Ezt azért tartottam fontosnak elmondani, mert ez a mi felelősségünket is megnöveli. Azt a munkakultúrát, amibe a mi korosztályunk még belenőtt, azt ma már az elejétől kell megtanítani a fiataloknak – kezdte mondandóját az átadó ünnepségen Román István, a földművelésügyi minisztérium agrárszakképzésért felelős államtitkára.

Szeretnék gratulálni a Merzőgazdasági Szakiskola eddigi eredményeihez. Az látszódik, hogy Kiskunfélegyházán - nagyon sok ember munkájának köszönhetően – egy stabil, több lábon álló intézmény működik, amire hosszú távon lehet építeni az egész térségnek. Örömteli az is, hogy az iskola a helyi vállalkozásokkal, a város és a térség önkormányzataival, iskoláival is jó kapcsolatot ápol – tette hozzá a helyettes államtitkár.   

s-r



 

Kövessen minket a Facebookon is!