Helyi hírek 2015. július 7. 12:00

Szigorú volt a rend, de mégis élmény volt a tábor

Képgaléria
Szigorú volt a rend, de mégis élmény volt a tábor
Szigorú volt a rend, szokatlan a korán kelés (hét órakor) és a feszes menetrend. De hamar megszoktuk. Reggel tornával kezdtünk, napközben sokat gyakoroltunk a hangszeren, új darabokat is megtanultunk. Ezenkívül kézműveskedtünk, sport és játékos vetélkedőkön vettünk részt. Nagyon tetszett az egész, és ha tehetjük, jövőre is itt leszünk – összegezte élményeit Kurucz Kornélia és Tonté Fanni a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola első nyári táborának zárásakor Borsihalmon.

A művészeti iskola első táborában nemcsak a zenészek, hanem az egyéb művészeti ágak képviselői is jelen voltak. A képzőművészeknek köszönhetően mini kiállítás is nyílt a záró napon, a drámatagozatosok pedig egy igazi meglepetéssel szolgáltak szüleiknek. Írtak és rendeztek ugyanis egy színdarabot, amelynek alapján egy filmet is készítettek. A rejtélyes, kísértetjárta, kincses ládák felfedezésével tarkított darabot a július 4-ei táborzáró koncert után mutatták be.

A művészetisek táborozása július végén és augusztus elején folytatódik Borsihalmon. Akkor a fúvósok töltenek el két turnusban egy-egy hetet a művészeti központban. Programjuk az első tábor gyakorlatának megfelelően feszes lesz. Időben kell ébredni, és reggeli tornával kezdeni a napot. Napközben sok gyakorlás várja a fiatal zenészeket, de közben lehetőségük lesz vetélkedőkre, játékos kikapcsolódásra is - mondta el Kiss-Fekete Vilmos igazgató. A táborok természetesen - mint minden esetben – koncerttel zárulnak.

 

s-r

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!