Helyi hírek 2015. július 8. 09:30

A tervek szerint halad a „Kék-víz” Ivóvízminőség-javító Program

A tervek szerint halad a „Kék-víz” Ivóvízminőség-javító Program
A szerződés-módosítás szerint 2015 szeptemberében zárulnak a „Kék-víz” Ivóvízminőség-javító Program kivitelezési munkálatai. Az 1500 köbméteres víztorony júniusban elkészült, megépült a projekt részét képező mélyfúrású kút a II. sz. vízműtelepen, és várhatóan augusztusban lezárul a 8,7 km hosszúságú ivóvízhálózat rekonstrukciója is.

Nincs akadálya annak, hogy néhány héten belül megkezdődjön a felbontott utcák sávos újraaszfaltozása például a Kazinczy, Bajcsy-Zsilinszky és Mártírok utcákban. Ezt követően az eredeti állapot visszaállítása is megtörténik még a nyár folyamán – foglalta össze Hartyáni Gyula projektfelelős, hozzátéve: a kivitelezés ütemezésének megfelelően folynak a munkák.

Ugyancsak a projekt keretében oldódik meg Halesz és Selymes térségének ivóvízellátása, ősszel az első lakók rá is köthetnek a vezetékre. Hartyáni Gyula elmondta: Az önkormányzat megtervezteti a bekötővezetéket, ezt követően lehetséges a Bácsvíz Zrt-nél a szolgáltatást igényelni.

A Dél-alföldi Ivóvízminőség-javító Program keretében, 30 önkormányzat – közöttük a kiskunfélegyházi – részvételével alakult meg a „Kék Víz” Észak-Bács-Kiskun Megyei Ivóvízminőség Javító Program Társulása a Bácsvíz Zrt. működési területén. A 10,5 milliárd forint nettó bekerülési költségű projekt 8,3 milliárd forint KEOP támogatással és 2,2 milliárd forint BM önerővel vált lehetővé.

A kiskunfélegyházi térségi rendszeren belül mintegy nettó 2,3 milliárd forint értékű beruházás valósul meg, amiből Kiskunfélegyháza nettó 1,8 milliárd forinttal részesül.Műszaki tartalmát tekintve Kiskunfélegyházán regionális szintű ivóvíz ellátó rendszer épül ki, ahonnan a jövőben Petőfiszállás, Pálmonostora és Pálmonostora-Aranyhegy, Gátér, Fülöpjakab, valamint Kiskunfélegyháza-Aranyhegy ellátása is történik.

T. T.



 

Kövessen minket a Facebookon is!