Helyi hírek 2015. július 13. 08:25 Forrás: Petőfi Népe

Gyermek- és tiniszépségek Tőserdőben

Gyermek- és tiniszépségek Tőserdőben
A lakiteleki huszadik Tőserdő Szépe Tiszavirág Fesztivál kísérő rendezvényeként bonyolították le a gyermek- és tiniszépségversenyt.

A pénteki versenyen két kategóriában az ország különböző részéről negyvenkilencen indultak. Gyermek kategóriában a legfiatalabb versenyző mindössze hároméves volt, a legidősebb pedig tizenegy. A felső korhatár tizenkét év volt. A nyolctagú zsűrinek - melynek elnöke Zobokiné Kiss Anita, Lakitelek polgármestere volt - nem volt könnyű dolga. Nehezítette a döntést a nagy korkülönbség is.

A szervezők és a felajánlók jóvoltából minden versenyző több ajándékot is kapott. A zsűri pontszámai alapján a második udvarhölgy a 9-es sorszámú szarvasi, 6 éves Gergulics Boróka Anna, az első udvarhölgy pedig a 3-as számú szolnoki 4 éves Dudás Milla Kira lett. Királynőnek a tiszakécskei, 6 éves Pálinkás Rebekát választották. Fejére a koronát az elmúlt év győztese, a kecskeméti Botos Viktória tette fel. A királynő és udvarhölgyei számos különdíjban részesültek.

Ezt követően a Tőserdő Szépe tiniszépségversenyét már tizenhatodik alkalommal bonyolították le a Holt-Tisza partján. A versenyre huszonnégy 12 és 16 év között lány nevezett. A színpadra alkalmi ruhában kellett kimenniük.

A pontok összesítése után második udvarhölgy lett a 15 éves, nagykőrösi Árki Vivien. Az első udvarhölgy címet a cibakházi Fridrich Fanni érdemelte ki. Királynőnek pedig a 14 éves, ceglédi Járóka Vivient választották. A királynőnek és udvarhölgyeinek járó a szalagot Zobokiné Kiss Anita tette fel, a koronát a királynő fejére pedig Baranyi Jánosa Tőserdőért Alapítvány képviselője helyezte fel. Minden versenyző kapott ajándékot. A támogatók jóvoltából több különdíjat is átadtak a versenyzőknek.

A verseny július 18-án, szombaton folytatódik a Tőserdő Szépe választással.


Fotó: Szentirmay Tamás



 

Kövessen minket a Facebookon is!