Sport 2015. július 13. 11:40 Forrás: Petőfi Népe

Viszontlátásra, Szavke!

Viszontlátásra, Szavke!
Ha indult volna az NB III-ban a KTE, akkor a klub egyik legnagyobb ikonja, Vladan Szavics marad a kecskeméti lilák játékosa. De mivel csak megye egyes futball lesz a hírös városban, így távozik a „karmester”.

„Ha gyorsabb lenne, akkor nem a KTE-ben játszana, hanem a Barcelonában” – ezt mondta róla hajdani edzője, barátja, Tomiszlav Szivics. A Szavkénak becézett középpályás, a KTE karmestere, a hírös városi drukkerek egyik legnagyobb kedvence 2007-ben érkezett Kecskemétre Szivics hívására. Az első bajnoki találatát 2007. augusztus 25-én szerezte a hírös városi csapat mezében, a Mezőkövesd ellen, még az NB II Keleti csoportjában. Az utolsót pedig 2015. március 14-én, a Dunaújváros elleni NB I-es találkozón. Vladan Szavics 181-szer lépett pályára a magyar élvonalban (csak a kecskeméti lilák színeiben!), 17 gólt szerzett. Nem sokat, ahhoz képest, hogy remek lövőtechnikával rendelkezik.

„Már az edzőim is mondták, hogy miért nem használom ki jobban ezt az adottságom. Lehet, hogy kissé hihetetlennek hangzik, de én jobban szeretek a társaimnak asszisztálni, mint gólt lőni” – adta korábban a magyarázatot Szavics arra, hogy miért passzolja tovább a labdát a tizenhatos előteréből. Amikor Tomiszlav Szivics távozott a KTE-től (kétszer is volt ilyen), sokan biztosra vették, hogy a „karmester” követi.

„Miért mentem volna? Profi játékos vagyok, kötelességem ott futballozni, ahová a szerződésem köt. Nem gondolkodtam soha a távozáson. Megszerettem ezt a várost, tetszik. Szeretem a klubot, jól érzem itt magam. Ezek a fő okok, hogy miért maradtam” – nyilatkozta korábban a Petőfi Népének.

Most azonban megy... Mivel a Kecskeméti TE nem kapott licencet az NB I-re és az NB II-re, az NB III-ban pedig nem indul, így az ikon és a klub útjai elválnak.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy a KTE játékosa lehettem. Legalább ennyire szomorú vagyok, és legalább ennyire fáj az, ami történt. Húsz éve futballozom, de életem legszebb időszakát itt tölthettem el, csodálatos volt ez a nyolc év. Nem tudom eléggé megköszönni a szurkolóknak a szeretetüket, de köszönettel tartozom a klub összes alkalmazottjának is. Az NB III-ban mindenképpen maradtam volna, így nagyon megviseltek a történtek. A szívem örökre lila marad, és bízom benne, hogy a KTE számára lesz jövő” – mondta búcsúzóul a kecskemetite.hu portálnak nyilatkozva a csapatkapitány, aki az évek során az NB I egyik legjobb, és leginkább tisztelt légiósa lett, elismeréssel beszéltek róla az ország minden pontján, utolsó fellépésén vastapsot kapott az újpesti szurkolóktól is.

A középpályás visszatért Montenegróba. Július 26-án lesz 35 éves, a szülinapját ott ünnepli. Korábban úgy nyilatkozott, hogy addig szeretne aktívan futballozni, ameddig jólesik, és örömét leli a játékban. Rajta hát! Még mindig sok csapatba beférne, ha gyorsabb lenne, akár a Barcelonába is...



 

Kövessen minket a Facebookon is!