Sport 2015. július 17. 10:10

„Csobbanó delfinek” lepték el a strandot

Képgaléria
„Csobbanó delfinek” lepték el a strandot
Csikóhalakat, delfineket és cápákat képeztek a háromhetes vízilabda táborban júliusban a félegyházi strandon. Az elnevezések a gyermekek úszó- és vízilabda tudására utalnak. A kezdő „csikóhalak” még az alapokat tanulták, míg a legügyesebb „cápák” már a kapura lövést gyakorolták. A táborban 7-11 év közötti fiatalok vettek részt.

Harmadik alkalommal rendezte meg a Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület a „Csobbanó Delfinek” táborát a félegyházi strand területén. A három hét során turnusonként 20-30 gyermek vett részt, akik közül többen is jelentkeztek a vízilabda egyesületbe.- mondta el Görög Imre, az egyesület vezetője.

- Három csoportba osztottuk a fiatalokat. A teljesen kezdők a „csikóhalak”.

Akik már alapszinten tudtak úszni víz biztosan, ők a „delfinek”. A „cápák” már önállóan mehettek a nagymedencébe és vízilabdás gyakorlatokat végeztek. Külön edzést tartottunk mindegyik csoportnak. A cél az volt, hogy a csikóhalakból delfinek, a delfinekből cápák legyenek.

A cápáknak speciális tréningeket tartottunk. Megtanulták a labda megfogását, kapura lőttek, a sportághoz szükséges gyakorlatokon vettek részt.

A reggelt futással kezdtük, gimnasztika, majd labdás gyakorlatok következtek.

Ügyesek, lelkesek a gyerekek és egyre több visszatérő táborlakó van. Több fiatal nem elsősorban vízilabdázni szeretne, hanem, hogy jól érezze magát. Számukra indítanánk egy olyan csoportot, amelyben nem versenyszinten foglalkoznánk velük.

 

A vízilabdázás alapja az úszás.

Az úszásoktatást 6 éves kortól ajánlom, onnantól fogékonyabbak a gyermekek. A táborban nemcsak a négy úszásnemet tanítottuk meg, mert a vízilabdázáshoz oldalazó úszásra is szükség van és a labdavezetést is el kell sajátítani közben.

 

A tehetségesebbek bekapcsolódhatnak az egyesületbe.

Jelenleg 38 igazolt tagunk van, a táborból négyen jelentkeztek. Az egyesületi tagoknak folyamatos tréningek voltak a nyáron, augusztusban közös edzőtábort tartunk Csongrád csapatával, augusztus végén pedig a strandon sátorozunk, napi 5 edzéssel. Fontos megemlíteni, hogy augusztus végén ismét megrendezzük a Mezei Zoltán emlékversenyt, amelyre Vajdaságból, Erdélyből is érkeznek csapatok.

A bajnokság ősszel kezdődik, a 2002-es és a 2004-es korosztályunk szerepel a gyermekbajnokságban.

 

 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!