Sport 2015. július 13. 15:05

Mozgalmas és eredményes nyár a Fénypárducoknál

Képgaléria
Mozgalmas és eredményes nyár a Fénypárducoknál
Három országos versenyen vettek részt a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztályának tagjai az elmúlt hetekben. A lelkes csapattagok június végén Kecskeméten ragadtak íjat, majd július elején Budapesten szerepeltek. A tornák sorát Pálmonostorán és Rákoskeresztúron zárták.

Június 27- én a Kecskeméti Íjász Egyesület immár nyolcadik alkalommal rendezte meg történelmi íjászversenyét a Bor és Pálinka fesztivál keretei között. A kihívás a történelmi versenysorozat egyik kvalifikációs állomása volt, amelyen 7 fővel indultak el a Fénypárducok.

Horváth Anna, a gyermeklány pusztai kategóriában első lett és OB kvalifikációt szerzett. Vas Bianka, ifi lány pusztai kategóriában harmadikként zárt és ugyancsak kvalifikálta magát az OB-ra. Felnőtt nő pusztai kategóriában, Vasné Köteles Anita második lett, így másodszor is teljesítette a kvalifikációs szintet. Ugyanebben a korcsoportban Szabó Judit teljesítménye a nyolcadik helyre volt elég. A felnőtt férfiak között pusztai íj kategóriában Papp Zoltán és Vincze Zoltán képviselte az egyesületet. A nehéz férfi mezőnyben Papp Zoltán a tizennyolcadik, Vincze Zoltán a huszonkilencedik helyet szerezte meg.

Vas Tibor ezúttal vadászreflex íjjal versenyzett, eredménye a második helyre volt elég, amellyel OB kvalifikációt szerzett.

A rákövetkező hétvégén, július 4-én, Budapesten az IKARUS BSE sportpályáján került sor az Pályaíjász Országos Bajnokságra. Itt Vas Tibor egyedül képviselte az egyesületet. A nagy melegben, tűző napsütésben megrendezett versenyen Tibor ezüstérmet szerzett és másodosztályú minősítést ért el, mindössze kilenc ponttal lemaradva az első osztályhoz szükséges szinttől.

Július 11-én, örömíjász versenyen vettek részt a Fénypárducok Rákoskeresztúron a Turulmezőn. Az ötfős kis csapat 4 érmet gyűjtött. A gyermek lányok között Horváth Anna második lett.

A felnőtt nők között Vasné Köteles Anita aranyérmet szerzett, Vas Bianka második lett, míg Horváthné Anett a 6. helyezést érte le.

A felnőtt férfiak között vadászreflex kategóriában Vas Tibor a harmadik lett.

Az országos versenyek között egy baráti megmérettetésre is jutott ideje a Fénypárducoknak.

Július 3-án Pálmonostorán a Huszka József Hagyományőrző Egyesület Pálmonostorai Íjásztagozatnál vendégeskedtek egy jó hangulatú, barátságos íjászversenyen.

 

Támogatóink: IntegrálZrt. , MóraFerencGimnázium

Vas Tibor

Fénypárducok

 

Kövessen minket a Facebookon is!