Helyi hírek 2015. július 13. 18:15

Körkérdés: Hogyan oldják meg a gyermekek nyári elhelyezését?

Képgaléria
Körkérdés: Hogyan oldják meg a gyermekek nyári elhelyezését?
A kisgyermekes családok számára örök kihívás a nyári szünet tartalommal való megtöltése, ami nem könnyű feladat a szülőknek. A lurkók elhelyezésében sok esetben a nagyszülők segítenek. Van, aki a táboroztatásban hisz, míg a legkisebbeknél az édesanyák oldják meg a gyermekek ellátását.

Seres Lívia (szülő) - Olívia (1,5 éves), Panna (8 éves)

Nagy szerencsém, hogy a kisebbik lányommal otthon vagyok GYED-en. A nagyobbik 3. osztályos lesz, ő is velem tölti a nyarat, de már táborban is volt. Elsőként a kerámia- grafika, majd a rocktáborban töltött el egy-egy hetet. Szerencsére lekötik egymást, a nagyobbik lányom tud vigyázni a kisebbikre, segít nekem.

 

Szülő - Ágnes (17 éves), Nóra (13 éves)

Két gyermekem van, idősebbek és egymaguk is elboldogulnak. A fiatalabb lányom volt a helytörténeti táborban a könyvtárban. Mozgalmas volt számára, pincészetbe és az alpári skanzenbe is eljutottak. A nyár hátralévő részére  családi programot terveztünk, és a gyerekek ellátásába a nagyszülők is be tudnak segíteni.

 

Kiss László (szülő) - Miklós (1,5 éves), Péter (3,5 éves)

Másfél és 3 és fél éves gyermekeim vannak, Miklós és Péter. Gyakorlatilag otthon töltik velünk a nyarat, a nagymama tud segíteni. Ha nagyobbak lesznek a gyermekek, akkor a táborok is szóba jöhetnek. A legkisebb korosztálynak nincs túl széles választék táborokból.

 

Eszik Anikó (szülő) - Boldizsár (5 éves), Borbála (3 éves), Bozsóka (6 hónapos)

Hat hónapos a kislányom, így még GYES-en vagyok. Három gyermeket nevelek, a nagyobbak óvodásak, mindenki otthon tölti a nyarat. A nagyszülők segítenek, édesapám nyugdíjas és az édesanyám is hamarosan az lesz, így ők várhatóan hosszú távon megoldást jelenthetnek a gyerekek nyári elhelyezésében.

 

G. Z.



 

Kövessen minket a Facebookon is!