Helyi hírek 2015. július 14. 11:00

Két új tanyabusz áll a külterületen élők szolgálatába

Két új tanyabusz áll a külterületen élők szolgálatába
Pályázati forrásból két darab Mercedes mikrobuszt vásárol a félegyházi önkormányzat. A 20 millió forint vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően mindkét tanyagondnoki körzetben új, magas komfortú, összkerék meghajtású járművekkel szállítják a jövőben a rászorulókat.

Mint azt Csányi József polgármester elmondta, a gépjárművek típusát már a májusban benyújtott pályaműben meghatározta az önkormányzat. A Mercedes kisbuszokhoz téli és nyári gumi szettet, valamint hóláncot is vásárolnak, emellett a gyártó több extrával, például automata váltóval és klímaberendezéssel is felszerelte a pályázati modelljét. A közbeszerzési eljárás elindult, a mikrobuszok várhatóan még az idén napi használatba kerülnek. Csányi József hozzátette: a tanyagondnoki szolgálatok további fejlesztése érdekében újabb pályázatok előkészítésén dolgoznak a Polgármesteri és Fejlesztési Kabinet munkatársai.

A Kiskunfélegyházi Tanyagondnoki Szolgálat 2009 októbere óta működik, a két tanyagondnoki körzetben 250-250 főt látnak el. Az igényekhez alkalmazkodva az időskorú tanyán élők ellátása mellett ma már egyre több óvodás és iskoláskorú gyermeket a tanyagondnokok szállítanak óvodába, iskolába. Az új, 9 személyes Mercedes kisbuszokkal az eddigi négy helyett nyolc főt tudnak egyidőben szállítani tanyakörzetenként, akár szélsőséges időjárási körülmények között is.


T. T.



 

Kövessen minket a Facebookon is!