Kultúra 2015. július 15. 07:30

XXII. Dulity Tibor tájképfestő tábor

Képgaléria
XXII. Dulity Tibor tájképfestő tábor
Ezúttal Borsihalmon, a gyönyörűen felújított ifjúsági szálló művésztelepen tartották meg azt a tájképfestő tábort, amelyet 22 esztendővel ezelőtt Dulity Tibor és dr. Benkő Éva hívott életre. Az eredetileg Jakabszálláson indult festőtábor az évek során szépen körbelakta Kiskunfélegyházát.

Fülöpjakab, Pálmonostora, Péteritó és Tiszaalpár után az idén olyan helyen ütöttek tábort, ahol testközelből várta a résztvevőket az alföld „tengersík vidéke”. Az alkotók ezúttal is az ország minden részéből érkeztek – régiek és újak – hogy Sáska Tibor vezetésével egy hétig elmélyedjenek az alkotás örömeibe, gondjaiba.

Ezúttal is ott voltak a valamikori alapítók közül T. Selman Ilona és Tóth László Budapestről, akik – amint erről a félegyházi művészetkedvelők is meggyőződhettek – magas színvonalon űzik az akvarell festészet műfaját. Mellettük dr. Détári Gabriella, Háziné Szikora Éva, Szép Ilona (volt kiállítása városunkban), Nacsa Jánosné, Kaposváriné Mihályi Mária, Csizmadia Krisztina (az idei városalapítók napján nyílt tárlata a művelődési központban), Lázárné Puskás Katalin, Kurencs Julianna, Frits Ilus, Bálint Ágnes, Kenéz Anikó és Lantos Réka töltött el tartalmas napokat Borsihalmon.

A táborról egyöntetű vélemény az volt, hogy ezúttal sokkal többen mutatták meg egyéniségüket, mertek „másképp” alkotni, kipróbálni új dolgokat. Talán ezért, talán másért, de az idei a legjobban sikerült alkotótáborok közé sorolták a résztvevők. A szervezési munkálatokat dr. Benkő Éva betegsége miatt ezúttal Rátkai Zsuzsanna látta el.

R. F.

 

Kövessen minket a Facebookon is!