Helyi hírek 2015. július 14. 17:15

Összefogással a gondozott közterekért

Képgaléria
Összefogással a gondozott közterekért
Civil szervezetek, vállalatok és magánszemélyek is segítik a városvezetést egy folyamatosan szépülő, köztereiben gondozott, virágos Kiskunfélegyháza megteremtésében.

Az utca emberét kérdezve is úgy tűnik, hogy az itt élők érzékelik és üdvözlik az igyekezetet. A nyugdíjas Gácsi Józsefné például lakóhelyén, a Móra téren azt tapasztalja, hogy folyamatosan takarítják és szépen karban tartják a parkot. Bodor János vállalkozó szerint láthatóan megszépültek a város közterei, utcái, és érzékelhető a dolgos kezek munkájának köszönhető tisztaság is, de örülne, ha szökőkútból, csobogóból több díszítené a várost. Kerekes Szilvia szerint is szemmel látható a város szépülése, a virágosításnak és a parkok rendben tartásának köszönhetően. Seresné Erika örömteli változást tapasztal, azonban aggódik a fákért, és ezúton is arra kéri a városvezetést, hogy gondoskodjanak a kényszerből kivágott fák pótlásáról.

A városüzemeltetés is folyamatosan dolgozik a közterületek, parkok szépítésén, karbantartásán, a minőségi munkához azonban korszerű eszközökre és jól szervezett munkaerőre is szükség van. A VSZKSZ ennek érdekében új eszközöket, fűkaszákat, ágnyesőket, kéziszerszámokat és korszerű munkagépeket szerzett be a közelmúltban. Az alkalmazottak mellett a közmunkások is jelentős részt vállalnak a meglehetősen kézimunka igényes teendőkben. A Zöld Szem Környezetvédő és Egészségmegőrző Alapítvány sikeres pályázatának köszönhetően pedig 5 millió forint állt rendelkezésre újabb eszközök beszerzésére. Az alapítvány ezeket a VSZKSZ-szel együttműködve a pollenkoncentráció csökkentésére, valamint a parlagfűvel szennyezett területek felszámolására használja.


s-r


 

Kövessen minket a Facebookon is!