Kék hírek 2015. július 15. 13:20

Rendvédelmi Sárkányhajó Magyar Kupa

Képgaléria
Rendvédelmi Sárkányhajó Magyar Kupa
A nemzetközi vizeken is megmutatta tudását és küzdőszellemét a kiemelkedő hazai sikereket elérő Speed Dragons, Magyarország legjobb tűzoltó sárkányhajó csapata.

A Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata az idei évben ötödik alkalommal hódította meg a dobogó legfelső fokát a Rendvédelmi Sárkányhajó Magyar Kupán, maga mögé utasítva a fővárosi tűzoltók, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal csapatait. A versenycsapat a civil segítőinek, valamint a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak és a megyei Tűzoltó Sport Clubnak a támogatásával jutott ki a bajnokságra.

Az olaszországi Auronzóban rendezték meg a nemzeti válogatottak és a klubcsapatok részére a Sárkányhajó Európa Bajnokságot. A Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság sárkányhajó csapata a Speed Dragons, huszonnyolc fővel vett részt a megmérettetésen.

A Dolomitok hegyei között a kristálytiszta vizű, hegyi patakokból felduzzasztott, megközelítőleg 10 fokos Santa Caterina tavon tartották meg a négy napos versenyt. Külön rendeztek versenyeket a klubcsapatoknak és külön a nemzeti válogatottaknak. 200, 500 és 2000 méteren zajlottak a versenyek 20 és 10 fős sárkányhajókban junior, felnőtt, masters 40+ és masters 50+ kategóriákban. A Bajai Hivatásos Tűzoltóság sárkányhajó csapata a normál méretű 20 fős sárkányhajók és a 10 fős legénységgel rendelkező sárkányhajók mezőnyében, az amatőr felnőtt vegyes kategóriában indult.  Így összesen hat versenyszámban voltak érdekeltek.

A verseny időpontjában nagyon jó idő volt, 28-30 fok meleg. A csapat futamai a délelőtti órákban zajlottak, ekkor még a szél sem zavarta a versenyzést. Egy nap volt, amikor kicsit erősebb hátszél kerekedett, de ez a Speed Dragonsnak nem okozott problémát, hiszen az azon a napon megrendezett 10-es 500 méteres versenyt is megnyerték.  Összességében elmondható, hogy az EB-n ideális körülmények között tudott versenyezni a csapat.
 

Az Európa-bajnokságon elért eredmények:

Small Boat (10 fős kishajó) 500 m: I. hely

Standard Boat (20 fős hajó) 500 m: II. hely

Small Boat (10 fős kishajó) 200 m: II. hely

Standard Boat (20 fős hajó) 200 m: I. hely

Sall Boat (10 fős kishajó) 2000 m: I. hely

Standard Boat (20 fős hajó) 2000 m: II. hely
 

A Speed Dragons az Európa-bajnokságon - az időeredményeket nézve - a Klubcsapatok kategóriában is a középmezőnyben tudott volna végezni. A Bajai Hivatásos Tűzoltóság sárkányhajó csapata köszönetét fejezi ki minden támogatójának, mert nélkülük nem mutathatták volna meg magunkat és tudásukat a nemzetközi vizeken! Köszönet illeti meg a Bajai Vizisport Klubbot, hogy rendszeresen lehetőséget biztosít a csapatnak a felkészülésekhez.
 

Az Európa-bajnokságon résztvevő csapat tagjai voltak:

Balogh Martin tű. törzsőrmester, Bárth Mariann Demény Lajos tű. zászlós, Garai Dénes tű. törzsőrmester, Göbl Máté tű. törzsőrmester, Hoffmann Nikoletta, Holczer László tű. főtörzsőrmester, Holczer Csaba tű. őrmester, Horváth Richárd tű. őrmester, Husti Krisztián tű. törzsőrmester, Ifj. Demény Lajos, Károlyi Diána, Kocsner János tű. főtörzsőrmester, László Nóra, Marusa István nyugállományú zászlós, Mányi Péter tű. törzsőrmester, Márton Mihály tű. főhadnagy, Morvai Balázs tű. törzsőrmester, Nagy István tű. zászlós, Nosztáni István tű. főhadnagy, Oros Gábor tű. főtörzsőrmester, Peity Gavrán Zoltán Csaba tű. főtörzsőrmester, Suba Ágnes, Szakó Ildikó, Végi Regina tű. hadnagy, Tóth Zsolt tű. százados, Vida Adrienn, Vida Péter tű. őrmester
 

Fotó: Speed Dragons



 

Kövessen minket a Facebookon is!