Program 2015. augusztus 3. 07:30

Oldalkocsis motorosokat vár Félegyháza

Több mint 200 motor vonult fel, és mintegy kétezer látogató vett részt a tavalyi első, hagyományteremtő Nemzetközi Oldalkocsis Találkozón, Félegyházán. A családbarát rendezvényre idén még több érdeklődőt várnak. Ónodi Árpád főszervezőtől, a Félegyházi Motoros Baráti Kör Egyesület elnökétől tudjuk, hogy a találkozóra már most száznál több oldalkocsis motort regisztráltak Európa 14 országából, és akár 3000 érdeklődőre számítanak.

A visszajelzések alapján többek között Angliából, Franciaországból és a Benelux államokból érkező turisták népesítik be ebből az alkalomból a Parkerdőt augusztus 13. és 15. között.

- A tavalyi találkozóról a Sidecar Traveller (Oldalkocsis Utazó) című magazin is beszámolt, amely előfizetői révén gyakorlatilag a világ minden országába eljut, de különösen nagy példányszámban jeleik meg Nyugat-Európában. Részben ennek köszönhetjük, hogy még csak második alkalommal hirdettük meg a Nemzetközi Oldalkocsis Találkozót, de máris kiterjedt nemzetközi érdeklődés tapasztalható - magyarázza a főszervező.

Közben "KELETRE TEKINTÜNK!" A SIDECAR TRAVELLER nevű nemzetközi oldalkocsis magazin augusztusi számának vezércikke a kiskunfélegyházi NEMZETKÖZI OLDALKOCSIS TALÁLKOZÓRA invitálja az újság olvasóit világszerte. Ahogyan írják: "A magyarországi rendezvény találkozási pont kelet és nyugat, észak és dél között, de mindenképp Európa oldalkocsis központja augusztusban."

A tavalyi rendezvénysorozaton számos előítélet, sztereotípia megdőlt, rámutatva, hogy az oldalkocsis motoros életforma családbarát, sőt, az idősek és a fogyatékkal élők számára is választható alternatíva. Éppen ezért a programok összeállításánál is nagy gondot fordítottak a szervezők a sokszínűségre, és a gyermekek tartalmas időtöltésére. A motoroztatás mellett többek között ugrálóvár, trambulin, arcfestés, oldalkocsis motorkiállítás, kaszkadőrbemutató, trabi-rodeó és az Alma Együttes koncertje várja a legkisebbeket.

Ónodi Árpád hangsúlyozta: megkülönböztetett figyelmet fordítanak a közlekedés- és személybiztonságra például az egész rendezvényerdő egyirányúsításával és jelentős sebességkorlátozásokkal. A rendezvényterülettől erdősávval elválasztott, árnyas helyen kap helyet a több napra érkező vendégek elhelyezését szolgáló kemping, a kényelmet akadálymentesített és gyermek mobil WC-k és kulturált tusolókonténerek, az érdeklődők tartalmas időtöltését többek között három nyelven meghirdetett, vezetett városnézések és csoportos oldalkocsis túrák biztosítják. Az oldalkocsis kiállítás alapterülete háromszorosára nő a tavalyihoz képest, mert idén már az oldalkocsis építések is felsorakoznak a gyári veteránok mellett a kiállítósátorban.


Július közepén izgalmas fejlemények alakultak ki a II. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó körül. Váratlan megkeresést kaptak a szervezők egy világszerte ismert amerikai zenésztől. A brazil turnéról éppen Európa felé tartó, new-yorki származású LORD BISHOP és zenekara érdeklődését felkeltette a találkozó. Örömmel vették bejelentkezésüket, aminek köszönhetően augusztus 15-én szombaton éjszaka igazi zenei különlegességgel találkozhat a nagyérdemű Kiskunfélegyházán. A Lord Bishop zenekar éjféltől lép fel a színpadon.



Minden további információ megtalálható a rendezvény megújult honlapján: www.oldalkocsis.hu
 

T. T.



 

Kövessen minket a Facebookon is!