Helyi hírek 2015. július 16. 10:20 Forrás: idokep.hu

Vasárnap már 40 fokos kánikula is lehet

Vasárnap már 40 fokos kánikula is lehet
A hét második felére forróság köszönt be, a hőség csak hétfőre enyhülhet átmenetileg, de hazánk nagy részén így is marad a kánikula.

Csütörtöktől vasárnapig sok lesz a napsütés, csak időnként jelenhetnek meg gomolyfelhők az égen, de legfeljebb csütörtökön és pénteken alakulhat ki néhol frissítő zápor, esetleg zivatar, szombaton erre minimális az esély. Csütörtökön már 29-34, pénteken már 33-38, szombaton és vasárnap 35-40 fokos kánikula a legvalószínűbb, így valószínűleg ismét a legmagasabb, harmadfokú hőségriadó elrendelésére kerülhet sor.

Ebben kismértékű változást egy vasárnap napközben északnyugat felől érkező gyenge hidegfront hozhat: szórványos záporok, zivatarok és átmenetileg megerősödő szél kíséretében hétfőre pár fokkal enyhülhet a nagy meleg, de hazánk nagy részén így is 30, délkeleten helyenként továbbra is 35 fok fölé melegszik a levegő - tudtuk meg az időkép.hu-tól.

Az éjszakák is egyre melegebbnek ígérkeznek, a hétvégén már csak kevés helyen csökkenhet 20 fok alá a hőmérséklet, így sajnos sokaknál kialvatlanság, tompaság jelentkezhet.



 

Kövessen minket a Facebookon is!