Helyi hírek 2015. július 18. 07:30

Egy nap az egészségtudatosabb gondolkodásért

Képgaléria
Egy nap az egészségtudatosabb gondolkodásért
Az egészség- és környezettudatosabb gondolkodást és életmódot népszerűsítő rendezvényt tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat július 16-án a Szakmaközi Művelődési Házban. Az érdeklődőket ingyenes előadások, szűrővizsgálatok, termékbemutató és gyógytorna várta.

Az „Egészséges Bács-Kiskunért" uniós támogatással megvalósuló program keretében a félegyházi egészségnapon Szarvas Szimonetta lelki egészségünk megőrzésének fontosságáról tartott előadást. Dr. Garai István a szív- és érrendszeri betegségekről, azok megelőzéséről szólt a hallgatóságnak. Dr. Patakiné Katona Erzsébet a nyaki-, gerinc- és vállfájdalmak enyhítését szolgáló gyógytornára hívta a közönséget. A Főnix Dance pedig zumba órát tartott. A résztvevőket a szervezők egészséges ételekkel és italokkal kínálták.

Az egészségnap ingyenes szolgáltatásai közé tartozott a látás-, a testtömeg index- és a vérnyomás mérés.

Simon Edina koordinátor elmondta, hogy a program keretében még számos rendezvény valósul meg. Szerveznek többek között rajzversenyt és egészségtábort, amelyekben számítanak a félegyházi fiatalok és felnőttek közreműködésére.


s-r



 

Kövessen minket a Facebookon is!