Helyi hírek 2015. július 20. 15:00

Elkészült a csarnok

Képgaléria
Elkészült a csarnok
Befejeződött a Kész Aréna városi sportcsarnok felújítása. Ezzel a fenntartási költségek csökkentése és az állagmegóvás volt elsősorban a 3P Kész Aréna célja. A több mint egy hónapig tartó munkálat során többek között a parketta újracsiszolása, újralakkozása történt meg, továbbá kicserélték a kazánégőfejeket, amitől a fűtési költségek jelentős csökkenését várják a jövőben.

Az előzetes terveket tartva július közepére befejeződött a félegyházi sportcsarnok felújítása. A mintegy 20 millió forintnyi beruházást az épület tulajdonosa, a 3P Kész Aréna finanszírozta-mondta el Fekete László üzemeltetési vezető.

Tőle tudjuk, hogy a tulajdonos folyamatosan felügyelte a munkafolyamatokat. Tartani kellett a határidőt, mivel a parketta lakkozása hosszú időt igényelt. Átlagosan 15-20 fő dolgozott a csarnok megszépítésén. Takarítottak, ablakokat tisztítottak, kimosták a védőhálót, és a kosárgyűrűket is kicserélték.

A küzdőtér parkettáját minőségi holland lakkal fedték le, amely - szemben az előzővel - csúszásmentes felületet nyújt. A vonalak felfestése megegyezik ugyan az előzővel, de most egy lakkréteg is védi, amitől lényegesen kopásállóbb lett.

A kazánok új égőfejeket kaptak. Az égőfejeket Huppauer István szerviztechnikus cserélte ki és állította be. A teljesen új, automatikzált rendszer a kor legmagasabb színvonalát képviseli. Nem csak a teljesítménye szabályozható, de önellenőrző, kevesebb energiát fogyaszt, költséghatékonyabb mint az előző, ráadásul a káros anyag kibocsátása is lényegesen kedvezőbb. 

 

 

G. Z. 

Kövessen minket a Facebookon is!