Helyi hírek 2015. július 19. 15:00

Mezgé piknik

Képgaléria
Mezgé piknik
A városlakók és érdeklődők számára is nyitott tangazdaságot szeretne üzemeltetni a Mezőgazdasági Szakképző Iskola. Ennek jegyében rendezték meg az első lovas, gasztro-, családi napot. A rendezvény keretében rendezték meg a megyei díjlovas bajnokság egyik fordulóját is. A kezdeményezés jó fogadtatásra talált. A szórakoztató programok több mint 500 látogatót vonzottak.

A középpontban  természetesen a lovak voltak. A díjlovas verseny mellett lovas rajtengedély vizsgát is szerveztek. A közönségnek lehetősége nyílt kocsikázásra és lovaglásra, emellett megismerkedhettek  a szabadidomítás rejtelmeivel is. Népszerű volt a gyerekek és a felnőttek körében is az állatsimogató, ahol pónikat, szamarakat, bárányokat, malacokat és kecskéket lehetett cirógatni. Mindenkit megkínáltak a mezgé húsipari termékeivel és a mangalicazsíros kenyérrel.

A díjlovas verseny pontozói között volt Berényi Miklós az országos szövetség elnöke is, aki elismeréssel szólt a helyszínről és a szervezésről. Ez biztatást ad a folytatásra. A tervek szerint október 10-én rendezik meg a következő lovas versenyt – mondta el Rózsa Pál igazgató.

 

s-r

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!