Helyi hírek 2015. július 19. 16:50

Saját szerzemények is megszólaltak a záró koncerten

Képgaléria
Már-már érett előadók is színpadra léptek a Rocktár harmadik, középiskolás táborának záró koncertjén. A kurzus résztvevői között már akadtak, akik szövegírással és zeneszerzéssel is megpróbálkoztak, sőt - nem kis sikerrel - elő is adták műveiket.

A rock tábor vezetője, Ónodi Árpád elmondta, hogy nem véletlen a legnagyobbak magabiztossága, többen ugyanis már a kezdetektől, azaz hat éve résztvevői a tábornak. A foglalkozásokkal kapcsolatosan kifejtette: a legfontosabbnak azt tartjuk, hogy a legkisebbek és a legnagyobbak is megszeressék a zenét. Nem sok gyereknek adatik meg az a lehetőség, hogy reflektorfényben színpadra lépjen és előadjon egy produkciót. Itt ez megtörténik, és remélhetően megszerzik az ehhez szükséges készségeket, magabiztosságot is. A későbbiekben majd eldönthetik, hogy akarnak-e továbbra is zenét tanulni, vagy marad egy szép élményük. Az évről évre visszatérő résztvevők száma azt bizonyítja, hogy aki egyszer belekóstolt a közös zenélésbe, az nehezen szabadul tőle – tette hozzá.

Ónodi Árpád arról is beszámolt, hogy a Rocktárban gitár-, basszusgitár- és dob tanszakon már évek óta folyik magánoktatás. Ősszel pedig indul a rock suli. Ennek keretében a tehetséges növendékeket zenekarokká formálják.

 

s-r 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!