Helyi hírek 2015. szeptember 4. 09:30

Továbbra is ingyenesen igényelhető a sárgafedelű

Továbbra is ingyenesen igényelhető a sárgafedelű
Az FBH-NP Nonprofit Kft., mint a térség hulladékgazdálkodási közszolgáltatója, ezúton tájékoztatja a Tisztelt lakosságot és a közületeket, hogy elindította a 2 kukás gyűjtési rendszert, annak érdekében, hogy a háztartásokban képződött hulladék mennyisége minél magasabb arányban hasznosuljon, csökkentve ezzel a lerakóba kerülő hulladékmennyiséget.

Az eddig megszokott módon (1 kukás rendszer) a hulladékgyűjtő edényzetekbe kevert – biológiailag bomló és csomagolási hulladék – települési hulladék került gyűjtésre, az új rendszerben ezen hulladékot a továbbiakban kétfelé szükséges gyűjteni. Az így képződött hulladék minél nagyobb arányú hasznosítása még 1 db (sárga fedéllel ellátott) edényzet ingyenes kiosztásával valósul meg háztartásonként, melybe az úgynevezett csomagolási hulladék gyűjthető.


A sárga fedelű edényzetbe együttesen az alábbi csomagolási hulladékok kerülhetnek:


-  műanyag (pl. PET palack, öblített tejfölös, joghurtos doboz, műanyag zacskó, reklámtáska, PP, HDPE jelzésű flakonok),

-  papír (pl. újságpapír, szórólap, irodai papírhulladék, tiszta csomagolópapír),

-  fehér és színes üveg (pl. befőttes-, ásványvizes-, boros-, sörösüveg),

-  fém (alumíniumos italos doboz, alufólia, fém konzerves doboz).


Az összegyűjtött csomagolási hulladék ezt követően ürítésre kerül azokon a napokon, amelyeken a hagyományos edényzet ürítése (hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek) is történik Kiskunfélegyháza közigazgatási területén. A két kukás gyűjtés érdekében 2 db hulladékgyűjtő gépjárművet indít a szolgáltató.


Természetesen emellett a biológiailag lebomló hulladék gyűjtése a jelenleg is használt edényzetben történik, a bevett gyakorlat szerint, ezen biológiailag lebomló hulladék a csomagolási hulladék gyűjtésére szolgáló edényzetbe nem keverhető.


A szolgáltatás és díjfizetés változatlan formában megy tovább. Aki még nem rendelkezik sárga fedelű kukával, az ingyenesen, lakcímkártya felmutatásával a Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetés Szervezet Szegedi úti telephelyén igényelheti.


Városfenntartó és Szolgáltató
     Költségvetési Szervezet



 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!