Kék hírek 2015. július 20. 17:20 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Bács-Kiskun megye az élen

Képgaléria
Az Országos Rendőr-főkapitányság a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság közreműködésével először rendezte meg az Országos MEKTA kombinált szituációs lő- és intézkedéstaktikai versenyt Szolnokon július 16. és július 17. között.

Az erőpróbán az ország 13 Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegysége képviseltette magát 5-5 fővel. A rendőrség bevetési egységeinek legjobbjai küzdöttek az idővel, illetve a feladatokkal és tettek tanúbizonyságot lőkészségükről, intézkedéstaktikai, valamint vezetéstechnikai ismereteikről.

A verseny feladatai között a különböző fegyverekkel végrehajtott lövészet mellett számos erőelem – köztük mászás, traktorgumi-görgetés, 20 kilós málhazsákkal menetelés – is szerepelt, illetve taktikai és személyvédelmi gyakorlatokat hajtottak végre a résztvevő csapatok. Nappali és éjszakai körülmények között is helyt kellett állnia a csapattagoknak 24 órán keresztül. A szervezők 14 pályát állítottak össze, amelyek ismeretlenek voltak a versenyzők számára.

A küzdelem végeredményeként a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság csapata állhatott a dobogó legfelső fokára. A főkapitányságot Rácz János, Lencsés Péter, Ronkó Sándor rendőr törzsőrmesterek, valamint Csillag István és Kádár-Szél Ákos rendőr őrmesterek képviselték.

A személyvédelmi feladatok legjobb végrehajtásáért járó különdíjat a Országos Rendőr-főkapitányság Készenléti Rendőrség Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóságától szintén Bács-Kiskun megye vehette át. A díjakat dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendészeti főigazgató, országos rendőrfőkapitány-helyettes és dr. Urbán Zoltán rendőr ezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője adta át a versenyzőknek.
 

Fotó: Zsaru Magazin 

Kövessen minket a Facebookon is!