Helyi hírek 2015. július 22. 11:30

A szeretet határtalan

Képgaléria
A szeretet határtalan
Az Emberi Erőforrás Minisztériuma, a Nemzeti Együttműködési Alap és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő döntése alapján sokadik alkalommal sikerült eljuttatni adományokat Kárpátaljára a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége kiskunfélegyházi csoportjának július elején.

1996 óta szoros kapcsolat fűzi a civil szervezetet Nagybocskóhoz, boldog Romzsa Tódor szülőfalujához. Kétszer táboroztattak ottani gyerekeket támogatók segítségével, többször juttattak el adományokat a rászorulóknak.

Ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kiskunfélegyházi szervezetével együttműködve a Szent István templomba járó hívek adományait Beregszászra, további tárgy, ruhanemű és pénz felajánlásokat pedig Nagybocskóra vitt az autó. Odakint mód volt megbeszélésre arról, mire van még szükség a háború hatását megszenvedő családoknak. A fegyveres harc halálos áldozatai száma egyre nő, érkeznek a behívók, magasak az árak,nehéz a megélhetés. Jól jön minden segítség. Köszönet a Groupama Garancia Biztosító, a Fókusz Takarékszövetkezet és a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet gyermekeknek küldött ajándékaiért.
 

Makányné Óvári Éva csoportvezető

(Fotó: Nagybocskó anno, egy képeslapon)


 

Kövessen minket a Facebookon is!