Helyi hírek 2015. július 24. 07:30

A legjobb barátaim a lovak

Képgaléria
A legjobb barátaim a lovak
"Nem szeretem a várost, a nagy nyüzsgést, a sok autót. Imádok a tanyán lenni simogatni a lovakat, a teheneket, játszani a kutyákkal. A legjobb barátaim a lovak és az oktatómat is nagyon szeretem. Járok ide lovagolni, de táborban először vagyok, és nagyon jó". Így nyilatkozott Vidéki Blanka, az Albus Unicornis Lovarda nyári táborának egyik résztvevője. Blanka azt is elárulta, hogy lovász szeretne lenni.

- A tábori élet a hőségben korán kezdődik. Reggel futószáron tartanak lovas tornát, majd következik az ebéd és a csendes pihenő. Délután az árnyékban megtisztítják a szerszámokat és kipucolják a lovas bokszokat is. A gyerekek ezeket - a lovas élethez tartozó - munkákat is szívesen végzik, még lelkesebben, mint a felnőttek. A nap végére mindenki alaposan elfárad és nincs gond az alvással. Akik nem a tanyán alszanak, azok hazafelé a kocsiban sem bírják már nyitva tartani a szemüket - számolt be a tábori életről Kiss Zsófia, a lovarda vetetője.

Jég Eszter táborlakó a lovak karbantartását magyarázta el szakszerűen: - Először körkefével kikeféljük a szőrüket, utána egy másik kefével megtisztítjuk a kosztól. Utána kipucoljuk a patáikat. Mi a sörényüket is át szoktuk fésülni, mielőtt felnyergelünk és lovagolunk.
 

H. S.



 

Kövessen minket a Facebookon is!