Helyi hírek 2015. július 24. 08:25 Forrás: Petőfi Népe

Ezernél is több munkavállalót keresnek

Ezernél is több munkavállalót keresnek
A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legutóbbi adatai szerint az újonnan bejelentett nem támogatott álláshelyek száma májusban 17500 volt országszerte.

Ez az összes álláshelynek csaknem a felét, 42,5 százalékát jelentette. A legnagyobb (több mint 2000 fős) munkaerő-kereslettel Budapest rendelkezett. Bács-Kiskun megye is az élen járt, ahol ezernél is több támogatás nélküli álláshelyet kínáltak a munkaügyi központokon keresztül a cégek.

Bács-Kiskun megyében 23264 álláskereső szerepelt májusban a munkaügyi központ nyilvántartásában (4,1 százalékkal kevesebben, mint áprilisban). A megyében 1292 nem támogatott álláshelyet jelentettek be a munkaadók a munkaügyi központnál, 162-vel többet, mint egy hónappal korábban. Csoportos létszámleépítés májusban nem volt.

A jelenleg hirdetett, nem támogatott, állások elsősorban az egyszerű ipari, a mechanikai gépösszeszerelő, bolti eladó, egyéb szolgáltatási, intézményi takarító és kisegítő és szakács foglalkozásokra vonatkoztak – közölte a Profession.hu. A legtöbb pozícióhoz középiskolai végzettséget kérnek, de szakmunkásoknak és diplomásoknak is kínálnak munkát. Nyelvtudás az állások közel kétharmadához nem szükséges, a többinél elvárás az angol vagy a német nyelv ismerete.


 

Kövessen minket a Facebookon is!