Helyi hírek 2015. július 24. 12:20 Forrás: Petőfi Népe

Megdőltek a melegrekordok

Megdőltek a melegrekordok
Július 23-án a mérések kezdete óta 1988-ban Kiskunfélegyházán mérték a legmelegebbet, 38,2 fokot. A budapesti melegrekord 1998-ból való, ez 36,4 fok.

Csütörtökön már a kora délutáni órákban mind az országos, mind a budapesti hőmérséklet rekord megdőlt. Az új országos rekord 39,0 fok lett, ezt az értéket három állomáson is - Békéssámsonban, Felcsúton és Tápiószelén - mérték - számolt be az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A budapesti hőmérsékleti rekord pedig Újpesten állt be 38,0 fokkal.

Vasárnap 24 óráig meghosszabbította az országos tisztifőorvos az ország egész területére kiadott harmadfokú riasztást, a hőségriadót. Az előrejelzés szerint szombaton még az Alföldön, a Dunántúl déli területein, illetve a nagyvárosokban is elérheti a 27 Celsius-fokot a napi középhőmérséklet. Vasárnap már csak a Dél-Alföldön várható a 27 fok körüli középhőmérséklet.

Az országos tisztifőorvos múlt péntektől rendelt el hőségriadót, amelyet ezen a héten hétfőn péntek éjfélig meghosszabbított. Ezt tolódik ki most két nappal, vasárnap éjfélig.



 

Kövessen minket a Facebookon is!