Helyi hírek 2015. július 26. 07:30

Besöröztek a múzeumban

Képgaléria
Bizonyosságot nyert, hogy a Kiskun Múzeum udvara igazi közösségi tér, ahol a megemlékezések, a tudományos konferenciák mellett szórakoztató rendezvényeket is lehet rendezni. Az első Félegyházi Jótékonysági Sörfesztiválon több száz ember állt sorba a finom kézműves sörökért, a színpad előtti nézőtér éppúgy nem maradt üresen, mint a vendéglátást biztosító asztalok környéke. De a szélmalom udvara is élettel volt tele. Az érdeklődők közül sokan a múzeum tárlatvezetését is igénybe vették, és a sörfőzés történetét, a sörcímkéket, plakátokat bemutató kiállítást is megtekintették.

Nem volt véletlen a nagy látogatottság. Miközben a sörkedvelők 5 sörfőzde 16 kézműves csapolt sörét kortyolgatták . addig a színpadon a Colleen együttes, a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvós Zenekar, a Rocktábor ifjú tehetségei, a Széljáró Balladások és a Kártékony Blues Band szórakoztatta a nagyérdeműt. Akik pedig megszerették a kézműves söröket, azokat Bimbó Tamás sörfőző mester meg is tanította arra, hogy otthon hogyan, és milyen eszközökkel főzhetnek saját sört.

Arról, hogy családi eseménnyé változhasson a sörfesztivál, a Sorsocskák Mesevilága gondoskodott. A szélmalom udvarán Csernik Szende székely lábbábos és mesemondó előadása, valamint kézműves foglalkozások, népi játékok tették élménnyé, hasznossá a gyerekek időtöltését.

A félegyháziak örömmel fogadták a kezdeményezést. A látogatói véleményeket később összegezzük.
 

s. r.



 

Kövessen minket a Facebookon is!