Helyi hírek 2015. július 27. 12:00

Szinte naponta kiolvas egy könyvet Erzsike

Szinte naponta kiolvas egy könyvet Erzsike
Gondosan rendezgeti a buszmegállónál álló OlvasLak tartalmát Judit Erzsébet. A benne lévő könyveket egyenként a kezébe veszi, átnézi, majd katonás sorba rendezi.

– Talált kedvére valót? – szólítom meg.

– Van itt egy, amit még nem olvastam – szalad mosolyra a szája. – Mindjárt át is futom a tartalmát. Gyakran járok ide, meg a könyvtár mellé, hozok is, viszek is könyveket - meséli örömmel.

- Imádok olvasni! Ez minden szórakozásom mióta néhány hónappal ezelőtt elromlott a televízióm. Szinte naponta kiolvasok egy könyvet. Sok pénzt nem tudok rászánni, hiszen mindössze 29 ezer forintból élek. A zsibpiacról, meg innen szerzem az utánpótlást – mutat a tavasszal felavatott, csinos OlvasLak házikóra.

Erzsike elmondja: főleg a történelmi témájú regényeket szereti, örömmel olvassa jeles történelmi személyiségek életrajzi köteteit is. Előfordul, hogy az éjszakát is könyvvel a kezében tölti, hiszen nehéz letenni az izgalmas történetet, meg aztán a műtött lába fájdalmáról is eltereli a figyelmet.

Az olvasás mellett Erzsike másik szenvedélye a rejtvényfejtés. Azonban az újságok drágák - panaszolja -, ezért ez az élmény ritka vendég feléjük. Most abban reménykedik, hogy őszig talán ráakad a zsibpiacon egy olcsó televízióra, mert a friss híreket nagyon hiányolja.

Ha valakinek volna üzemképes televíziója, amit szívesen felajánlana, kérjük jelezze a 20/488-2812-es telefonszámon, vagy az [email protected] email címen! Előre is köszönjük!
 

T. T.



 

Kövessen minket a Facebookon is!