Helyi hírek 2015. július 28. 08:25 Forrás: Petőfi Népe

Minden nap 120 rászorulót vendégelnek meg

Képgaléria
Minden nap 120 rászorulót vendégelnek meg
Szent Anna napja jeles évforduló a Wojtyla Barátság Központ életében. A népkonyha gondolata éppen tíz esztendővel ezelőtt fogalmazódott meg, rá egy évre pedig már osztották az ételeket. Erről emlékeztek meg a hét végén a sorsközösség tagjai és az önzetlen támogatók.

Az ünnepség első részében Farkas P. József alapító az épület előtt álló II. János Pál pápa szobornál mondott köszöntőt.

– Azt se tudjuk miből, de mindig összejön a pénz a napi ebédre. Minden gondunkat névadónkra, II. János Pál pápa gondozására hagyjuk. A szobor megkoszorúzása előtt Jeney Gábor kecskeméti főplébános hangsúlyozta: szegények a barátaink, ápoljuk a következő tíz évben is e barátságot.

Ezt követően a népkonyha épületében Farkas P. József felelevenítette az elmúlt évtizedet. A 2005-ös alapítás után 2006. július 26-án, Szent Anna napján mintegy ötven éhes, szegény ember kereste fel az önkormányzat egykori családsegítő központját, a romos, elhagyott Egressy utcai épületet. A dohos épületben ebédet kínáltak, mely mellé ígéretek is „kerültek”: a vakolathullás eltűnik és egy szép, felújított, megfiatalított otthon lesz. Akkor még nem hitték, hogy több száz adományozó segítségével, 2009-re álmuk megvalósul. Az épület kulturált, igényes környezetet biztosít a népkonyhának.

A jubiláló Karol Wojtyla Barátság Központ ma már minden nap 120 fő rászoruló részére oszt egytál melegételt. Emellett rendszeresen ruhát és más adományokat oszt, és lelki támogatást nyújt. Napi melegedőként a magányos, rászoruló emberek közösségeként szolgál.

A megemlékezés részeként köszöntötték névnapja alkalmából egyik fő támogatójukat, dr. Bálint Annát és a sorsközösség Anna nevezetű tagjait. Az ünnepi ebéd tiszai halászlé volt. Az intézmény fő támogatóit is megvendégelték köszönetük jeléül.


Fotó: keol.hu


 

Kövessen minket a Facebookon is!