Helyi hírek 2015. július 28. 16:00

Vigyáz ránk a Tourist Police

Képgaléria
Vigyáz ránk a Tourist Police
Augusztus 31-éig folyamatosan járőröznek a Constantínum rendvédelmi osztályának diákjai Félegyháza közterein. A Tourist Police feliratú mellényben feltűnő fiúk a nyugalmunkra vigyáznak. Feladatukat komolyan veszik, jelenlétük és figyelmük mindenképpen visszatartó erejű lehet főleg a lopások, zsebtolvajlások terén.

Tapodi Dániel, Szász János, Kiss Tamás, Tholt Martin és Bodor Benedek az eheti csapat tagjai, ők 10-dik évfolyamos tanulói a rendvédelmi osztálynak. A Tourist Police szolgálatot teljesítők hetente váltják egymást, őtfős csapatokban járják Félegyháza utcáit.

Mint a fiúk elmondták, délelőttönként szórólapokat osztanak a járókelőknek – most éppen a Félegyházi Napokat népszerűsítik – közben bejárják a forgalmasabb utcákat, segítségére sietnek a turistáknak, időseknek. Ha gyanús személyre, zsebtolvajlás gyanújára, vagy bármi szabálytalanságra utaló jelre lesznek figyelmesek, azonnal hívják a rendőrség számát. Délutánonként a strandon ügyelnek a rendre és a magántulajdon tiszteletére. Néhányan tűzoltónak, mások rendőrnek készülnek. Minden esetre mind az öten hasznosnak ítélik az egyhetes Tourist Police gyakorlatot. 
 

T. T.



 

Kövessen minket a Facebookon is!