Helyi hírek 2015. július 29. 08:25

Pótfelvételi lehetőség a Kecskeméti Főiskolán

Pótfelvételi lehetőség a Kecskeméti Főiskolán
Nyolc alapszakot, két mesterszakot és hat felsőoktatási szakképzési szakot hirdetett meg a Kecskeméti Főiskola a pótfelvételiben, amelyekre még be lehet kerülni szeptemberi kezdéssel. A pótfelvételiben azok jelentkezhetnek, akiket ebben az évben nem vettek fel sehova, vagy nem is jelentkeztek egyetlen felsőoktatási intézménybe sem.


Országosan a pótfelvételiben az intézmények – egy kivételével – csak önköltséges szakokat hirdethetnek meg. Jelentkezéskor csak egy főiskola vagy egyetem egy szakja jelölhető meg, és a ponthatár nem lehet alacsonyabb, mint az adott szak önköltséges ponthatára az általános felvételi eljárásban.

A GAMF Karon a gépészmérnök, járműmérnök, műszaki menedzser, mérnökinformatikus alapszakokon nappali és levelező munkarendben is vannak még helyek a pótfelvételizők számára. A Kertészeti Főiskolai Karon a kertészmérnök, valamint gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki alapszakokon nappali és levelező munkarendben is várják még a jelentkezőket. A kar két mesterképzésére, a levelező kertészmérnök és a levelező vidékfejlesztési agrármérnöki szakokra is lehet még jelentkezni.

A Tanítóképző Főiskolai Karon a tanító alapszak nappali és levelező munkarendben is nyitva áll még a felvételizők előtt, az óvodapedagógus alapszak azonban már csak nappali munkarendben érhető el.

A főiskola a kétéves felsőoktatási szakképzések közül a mérnökinformatikus (rendszergazda), a programtervező informatikus (fejlesztő), valamint a csecsemő-és kisgyermeknevelő szakokat hirdette meg nappali és levelező munkarendben is.

A kertészmérnök asszisztens és a környezetgazdálkodási agrármérnök asszisztens szakok csak levelező, a szociális és ifjúsági munka (ifjúságsegítő) szak pedig csak nappali munkarendben érhető el a pótfelvételiben.

A jelentkezési határidő 2015. augusztus 10., a jelentkezést most is a felvi.hu oldalon keresztül kell benyújtani.
 

A főiskola a pótfelvételi időszakban nem szervez nyílt napot, de egyéni látogatásra van lehetőség a „Last minute látogatás a Kecskeméti Főiskolán” akció keretében: http://felveteli.kefo.hu/last-minute-latogatas-a-foiskolan

Minden további információ megtalálható a következő oldalon: http://felveteli.kefo.hu/cimlap/egy-ujabb-esely-potfelvetelivel-a-kecskemeti-foiskolan





 

Kövessen minket a Facebookon is!