Sport 2015. július 29. 19:00

Hagyományteremtő sakkverseny Eeklo-ban

Képgaléria
Hagyományteremtő sakkverseny Eeklo-ban
A belgiumi Eeklo-ban megtartott testvérvárosi találkozó keretében hagyományteremtő céllal rendeztek ifjúsági sakktalálkozót július 24-én. Félegyházáról 15 fős küldöttség látogatott el július 23-27. között a fennállása 775. évfordulóját ünneplő Eeklo-ba. A sakkcsapatot Tanács István vezette, aki a felnőtt mezőnyben indult el. Rajta kívül három ifjúsági sakkozó, Hideg Gergő Benedek, Turcsányi Mátyás és Hideg István Benjamin ült asztalhoz.

A 22 fős felnőtt mezőnyben Tanács István 3 és fél ponttal 18. lett. A 9 fordulós versenyt a belga Bauwens Steven nyerte 7 és fél ponttal.

Az ifjúsági kategóriában 28-an küzdöttek meg az első helyért. A legjobb nem belga játékos Hideg Gergő Benedek lett 5 ponttal, ami a 8. helyhez volt elég. Turcsányi Mátyás ugyancsak 5 ponttal tizenharmadikként zárt, míg Hideg István Benjamin 4 ponttal tizenhetedikként végzett. Az ifjúsági kategóriát 8 ponttal a belga Temmerman Sander nyerte.

Az ifjúsági játékosokat dr. Hideg Ferenc és Kárpáti Rita kísérte el. A sakkozás mellett július 25-én a testvérvárosok küldötteinek fogadására került sor és kirándulással egybekötve Brugge és Brüsszel városát tekinthették meg a delegáció tagjai.

 

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!