Program 2015. július 29. 16:00 Forrás: Fábián Adrienn

XXIV. Ifjúsági Lelkigyakorlatos Tábor

XXIV. Ifjúsági Lelkigyakorlatos Tábor
Az idei tábort augusztus 2-a és 9-e között rendezik meg a bugaci Hittanyán, témája az „Isteni fény és emberi árnyék az egyház arcán”. A tábort dr. Finta József érsek, helynök, kiskunhalasi plébános vezeti.

Elvadult, rohanó világunkban szükséges megteremteni a lelki békénket és a lelki életet valóban megélnünk. A tábor nem csak ebben nyújt segítséget, hanem abban is, hogy mi hívő emberek őszintén beszélhessünk arról, ami rossz volt, elismerjük azokat a dolgokat amit ma is jogosan kritizálnak rajtunk és megkezdhessük gyógyítani sebeinket.

Ahol árnyék lakozik, ott van fény is! Meg kell látnunk mindazt a szépet és alkotó tevékenységet, amit egyházunk végez, rá kell mutatnunk azokra a jó dolgokra, melyek a hitünkből fakadnak, és messze felülmúlják az emberi esendőségből eredő rosszat. "Az egyház arcán átsuhannak emberi árnyékok, mégis hitelesen átragyogott és ma is átragyog rajta Jézus Krisztus fénye."

A tábor költségei: 12.000 Ft/ fő/ 8 nap, további nagycsaládos kedvezmények (a teljes tábor idejére vonatkozóan): egy családból 2 fő: 11.000 Ft fejenként, egy családból 3 fő vagy afölött: 10.000 Ft fejenként. (Ha valaki csak egy-két napra jön, a napi díj 1700 Ft/fő)

A tábor napirendjében helyet kapnak a témákban illetékes papok, szerzetesek, világi szakemberek előadásai, így lehetőség lesz kis csoportokban, beszélgetés során elmélyülni. A lelkigyakorlatos jelleget erősíti a napi gitáros szentmise, a közös imádság, a szentségimádás. Ugyanakkor a szervezők fontosnak tartják az ismerkedést, a közösségépítést, a jó hangulatot is. Ezért gondoskodnak arról, hogy ne hiányozzon a sport, a játék, a túra, a kézműves foglalkozások, a zene és tánc sem.

A tábor főbb előadói: Beer Miklós váci megyéspüspök, Miklós Péter történész, teológus és Farkas István piarista (Lupus) szerzetes.



 

Kövessen minket a Facebookon is!