Program 2014. március 21. 13:57

„TETTHELY” Őszikék - idősek részére a kecskeméti színházban

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a Katona József Színház a bűnmegelőzés lehetőségeinek kiszélesítése érdekében az országban egyedülállóan 2012. májusában elsőként szervezett „TETTHELY” címmel bűnmegelőzési előadásokat középiskolás korosztály részére. Az előadások pozitív visszajelzést kaptak, és a kezdeményezés országosan is ismertté vált. Különböző jogsértések által rendkívül veszélyeztetett az idős korosztály is, akik életkorukból, egészségi állapotukból, jóhiszeműségükből adódóan válhatnak bűncselekmények áldozatává. Ezért folytatódik az előadás-sorozat „TETTHELY” Őszikék címmel, az idősebb korosztály részére kidolgozott bűnmegelőzési célzatú jelenetekkel.

A rendezvény megnyitója és az első, kb. 50 perces előadás 2014. március 24-én, hétfőn 11.00 órakor lesz. Az előadást megnyitja Cseke Péter színházigazgató, és Szabó Vendel r. alezredes, a megyei rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese.

Az előadáson jelen lesz Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának alpolgármestere, valamint a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitány-helyettesei, és a Kecskeméti Rendőrkapitányság képviseletében a kapitányságvezető-helyettes.

Az előadás színhelye: Katona József Színház Kamaraszínháza (Kecskemét, Katona József tér 8. bejárat az Erkel Ferenc utcáról)

Az epizódok a jogos önvédelem, trükkös lopások és a házasságszédelgés témáit ölelik fel, melyeken előadásonként 100 – 100 fő nyugdíjas vesz részt. A színművészet eszköztárával bemutatott jeleneteket interaktív módon dolgozza fel a közönség a jelenlévő bűnmegelőzési szakemberekkel, akik a felmerülő kérdésekre is válaszolnak.

 

Kövessen minket a Facebookon is!